Poznati parovi polufinala Evropske i Konferencijske lige

U polufinalu Evropske lige igrat će West Ham i Eintracht Frankfurt te RB Leipzig i Rangers; za plasman u finale Konferencijske lige borit će se Leicester protiv Rome, odnosno Marseille protiv Feyenoorda.

Eintracht je za prolaz u polufinale na Camp Nou pobijedio Barcelonu rezultatom 3:2 nakon što je prvi susret završio 1:1 (EPA)

Nogometaši Rangersa, West Hama, Eintrachta i RB Leipziga izborili su plasman u polufinale Europske lige.

Rangers je nakon produžetaka pobijedio Bragu sa 3:1 uzvrativši Portugalcima za poraz 0:1 iz prve utakmice, a Eintracht je na Camp Nou pobijedio Barcelonu rezultatom 3:2 nakon što je prvi susret završio 1:1.

West Hama je na gostovanju deklasirao Lyon sa 3:0 nakon što je londonski susret završio 1:1, dok je RB Leipzig izborio plasman u polufinale pobijedivši u Bergamu Atalantu rezultatom 2:0 nakon 1:1 iz prve utakmice.

U polufinalu, koje je na rasporedu 28. aprila i 5. maja, igrat će West Ham – Eintracht Frankfurt, te RB Leipzig – Rangers. Finale je 18. maja u Sevilli na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan.

Konferencijska liga: Roma konačno pobijedila Bodo

Poznati su i polufinalni parovi nogometne Konferencijske lige pa će tako za finale igrati Leicester protiv Rome, odnosno Marseille protiv Feyenoorda.

Prve utakmice na rasporedu su također 28. aprila, dok se revanši igraju sedam dana kasnije.

Iz četvrtog pokušaja ove sezone Roma je po prvi puta svladala norveški Bodo (4:0), ali bilo je to dovoljno da Rimljani i njihov trener Jose Mourinho naplate sve prijašnje muke koje su prošli protiv tog suparnika, posebno nakon poraza u prvom susretu četvrtfinala (1:2).

U polufinalu će Roma igrati protiv Leicestera. Preokretom u Eindhovenu protiv PSV-a i pobjedom 2:1 nogometaši Leicestera su se probili među četiri najbolje momčadi. Prva utakmica završila je bez golova.

Nizozemska će ipak imati predstavnika u polufinalu, a bit će to Feyenoord. Nakon domaćih 3:3 protiv Slavije, Feyenoord je u Pragu pobijedio 3:1. U polufinalu će Feyenoord igrati protiv Marseillea koji je dva puta bio bolji od solunskog PAOK-a. Nakon 2:1 na domaćem Veledromeu, u uzvratu je Marseille slavio kao gost s 1:0.

Izvor: Agencije