Liga prvaka: Real izbacio Chelsea, Villareal iznenadio Bayern

Villarreal u polufinalu čeka boljeg iz dvoboja Liverpoola i Benfice, a Real će igrati s pobjednikom susreta Atletico Madrid – Manchester City.

Luka Modrić je proglašen najboljim igračem utakmice Real Madrid - Chelsea (EPA)

Nogometaši španjolskih klubova Real Madrida i Villareala prvi su polufinalisti Lige prvaka – Madriđani su u dramatičnom dvoboju na stadionu Santiago Bernabeu nakon produžetaka izbacili Chelsea, a „žuta podmornica“ je iznenađujuće prošla Bayern.

Iako su gubili 0:3 i na kraju poraženi 2:3, nogometaši Reala uspjeli su obraniti pobjedu od 3:1 iz londonskog utakmice.

Chelsea je vodio 3:0 golovima Mounta u 15. minuti, Ruedigera u 51. minuti i Wernera u 75. minuti te imao prolaz u polufinale, ali je u 80. minuti Rodrygo na asistenciju Luke Modrića osigurao Realu produžetak. U šestoj minuti produžetka Karim Benzema je postigao pogodak koji je odveo Madriđane u polufinale.

Modrić igrač utakmice

Upravo je Modrić proglašen igračem utakmice. Duel protiv londonskog kluba ocijenio je kao „još jednu nevjerojatnu noć“ i „veliku utakmicu“.

„Patili smo ali se nismo predavali“, napomenuo je Modrić. „Premda smo gubili 0:3 nismo loše igrali, nego je Chelsea dao golove iz svih svojih prilika. No mi smo se nastavili boriti, vjerovali smo da možemo preokrenuti rezultat“. Na kraju se dogodio, kako je rekao, „poraz slatkog okusa“.

„Teško je opisati emocije nakon ovakvih 120 minuta i ovakve utakmice. Pokazali smo veliki karakter, ovo je pobjeda čitave momčadi“, napomenuo je Modrić.

Europski prvak Chelsea imao je 29 udaraca na gol, a zbog zaleđa mu je poništen jedan pogodak, dok je Real Madrid uputio 10 udaraca na protivnički gol. Londonski klub je za ono što je pokazao u uzvratu jednako koliko i Real zaslužio plasman u polufinale, ali je platio visoku cijenu za nepreciznost svojih igrača u završnici osnovnog dijela utakmice i produžetku, konstatira Hina.

Villareal šokirao Bayern

Prethodno je Villarreal prošao u polufinale nakon što su u uzvratnoj utakmici četvrtfinala u Muenchenu odigrali 1:1 protiv domaćeg Bayerna i tako obranili prednost od 1:0 iz prve utakmice.

Bayern je do vodećeg pogotka stigao u 52. minuti, kad je svoj 13. pogodak u ovoj sezoni Lige prvaka postigao Robert Lewandowski. Villareal je u polufinale odveo Samuel Chukwueze koji je u 88. minuti realizirao kontranapad, samo četiri minute nakon što je ušao u igru. Bio je to jedini udarac Villarrealovih nogometaša unutar okvira i jedini pogodak igrača iz Nigerije u ovoj sezoni Lige prvaka.

Villarreal u polufinalu čeka boljeg iz dvoboja Liverpoola i Benfice u kojem engleska momčad na Anfieldu brani prednost od 3:1 iz prve utakmice u Lisabonu.

Real Madrid, koji je u 120 godina svoje povijesti 13 puta bio prvak Europe, u polufinalu će igrati s pobjednikom susreta Atletico Madrid – Manchester City. Aktualni španjolski prvak Atletico će pokušati nadoknaditi poraz 0:1 iz prve utakmice.

Izvor: Agencije