Real Madrid ipak neće imenovati ulaze na stadion po igračima

Sportske novine ‘Marca’ objavile su rezultate internet ankete u kojoj su čitateljima ponudile imena igrača za svaki od ulaza na stadion Santiago Bernabéu, među njima i ime Luke Modrića.

Dizalice će se oko stadiona nalaziti još najmanje godinu dana (EPA)

Nogometni klub Real Madrid najavio je kako bi radovi na obnavljanju njegovog stadiona mogli završiti za godinu dana, ali i da nema namjeru nazivati ulaze po svojim bivšim i sadašnjim igračima.

Španjolske sportske novine Marca objavile su u srijedu rezultate svoje internet ankete u kojoj su čitateljima ponudile između tri i pet imena za svaki od ulaza na Santiago Bernabéu.

„Ta vijest nema nikakvog smisla. To je ‘fake’ (lažno)“, rekao je dužnosnik Real Madrida u razgovoru za Hinu. Dodao je da klub zasad ne razmišlja o imenovanju ulaza.

Stadion Santiago Bernabéu, na sjeveru grada, nosi ime po nekadašnjem predsjedniku kluba. Na ulazima na tribine s 81.000 mjesta označeni su samo brojevi.

Divovske bijele dizalice nalaze se oko tog zdanja nad kojim će biti postavljen pomični krov te oko kojeg će osvanuti prsten s trgovinama i restoranima.

„Premda teško, radovi bi mogli završiti početkom 2023. godine“, rekao je dužnosnik.

Marca: To je bila igra za čitatelje

Ulazi s brojem 10 i 19 navodno su se trebali zvati po hrvatskom igraču Luki Modriću, koji je ta dva broja nosio na Realovom dresu, pokazala je anketa u kojoj je skupljeno blizu 40.000 glasova.

Modrić je od dolaska u klub 2012. godine nosio bijeli dres s brojem 19 sve do 2017. godine. Tada je obukao dres s brojem 10 koji je ostao slobodan nakon što ga je ostavio kolumbijski kapetan James Rodríguez napustivši klub.

Prema rezultatima te ankete, čiji je rezultat objavljen na njenoj internet stranici, ostali ulazi bi nosili ova imena: Iker Casillas (1), Chendo (2), Roberto Carlos (3), Sergio Ramos (4), Zinedine Zidane (5), Vicente del Bosque (6), Cristiano Ronaldo (7), Michel (8), Alfredo di Stéfano (9), Paco Gento (11), Marcelo (12), Thibaut Courtois (13), Guti (14), Fernando Morientes (15), Gabriel Heinze (16), Van Nistelrooy (17), Aitor Karanka (18), Vinicius (20), Santiago Solari (21), Di María (22), David Beckham (23) i Claude Makelele (24).

Marca je izvijestila kako je njena anketa „igra koju je predložila čitateljima“

Izvor: Agencije