Hrvatska čeka protivnike iz drugog, a Srbija iz trećeg ‘šešira’

Cafu, Matthaus, Bora Milutinović samo su neka od imena nogometnih velikama koji će učestvovati u izvlačenju grupa za Mundijal u Kataru, objavila je FIFA.

Reprezentacije su raspoređene u četiri 'šešira', koji su formirani na osnovu rang-liste asocijacije FIFA (EPA)

Ždrijeb skupina za Svjetsko nogometno prvenstvo, koje će se krajem godine održati u Kataru, bit će obavljen večeras u Dohi, a dvije reprezentacije iz regije – Hrvatska i Srbija čekaju svoje protivnike iz drugog, odnosno trećeg „šešira“.

U prvom „šeširu“ su Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Špannjolska i Portugal; u drugom Meksiko, Nizozemska, Danska, Njemačka, Urugvaj, Švicarska, SAD i Hrvatska; u trećem Senegal, Iran, Japan, Maroko, Poljska, Srbija, Južna Koreja i Tunis; u četvrtom Kanada, Kamerun, Gana, Saudijska Arabija, Ekvador te pobjednici utakmica Peru – Australija ili UAE, Kostarika – Novi Zeland i Wales – Škotska ili Ukrajina.

Među legendama koje će izvlačiti kuglice i Bora Milutinović

Nogometne legende, koje će predvoditi Brazilac Cafu i Nijemac Lothar Matthaus, sudjelovat će u izvlačenju skupina, objavila je Međunarodna nogometna federacija (FIFA).

Na ždrijebu će sudjelovati i Adel Ahmed MalAllah (Katar), Ali Daei (Iran), Bora Milutinović (Srbija), Jay-Jay Okocha (Nigerija), Rabah Madjer (Alžir) i Tim Cahill (Australija).

Izvor: Agencije