Već prodano 800.000 ulaznica za Svjetsko prvenstvo u Kataru

Ulaznice su uglavnom kupovali su navijači koji žive u Kataru, SAD-u, Engleskoj, Meksiku i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, objavila je FIFA na svojim službenim stranicama.

Njemački proizvođač sportske opreme Adidas je predstavio 'Al Rihlu', službenu loptu za Svjetsko prvenstvo u Kataru (EPA)

Tokom prve faze prodaje ulaznica za Svjetsko prvenstvo u Kataru, koje će biti održano krajem godine, prodano ih je ukupno 804.186, javlja Hina.

Ulaznice su uglavnom kupovali su navijači koji žive u Kataru, SAD-u, Engleskoj, Meksiku i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, objavila je FIFA na svojim službenim stranicama.

Najviše je prodano ulaznica za pojedinačne utakmice, a posebno ulaznice za prvu i finalnu utakmice, ali su navijači također kupovali i pakete ulaznica za pojedine reprezentacije kao i pakete ulaznica za četiri stadiona.

Navijači koji nisu uspjeli nabaviti ulaznice u prvoj fazi prodaje imat će još jednu priliku prijaviti se u sljedećoj prodajnoj fazi koja počinje 5. aprila, odnosno nakon ždrijeba.

Ždrijeb za Mundijal u Kataru, nakon kojeg će navijači moći vidjeti gdje i kada će koja reprezentacija igrati, na rasporedu je u petak s početkom u 18:00 sati.

Predstavljena ‘Al Rihla’, službena lopta Mundijala

Uoči ždrijeba, njemački proizvođač sportske opreme Adidas je predstavio „Al Rihlu“, službenu loptu za Svjetsko prvenstvo u Kataru, objavljeno je na službenim stranicama FIFA-e.

To je 14. uzastopna lopta koju je Adidas izradio za svjetsko nogometno prvenstvo i dizajnirana je da izdrži najveće brzine igre, budući da leti brže od bilo koje lopte u historiji završnog turnira.

„Ovo je zadivljujuća, održiva i visokokvalitetna službena lopta iz Adidasa u kojoj će uživati ​​zvijezde na vrhuncu karijere koje nastupaju na najvećoj svjetskoj pozornici u Kataru, kao i obični igrači posvuda“, rekao je Jean-François Pathy, FIFA-in direktor marketinga. „Al Rihlino putovanje diljem svijeta predstavljat će nevjerojatan doseg FIFA Svjetskog prvenstva i pružiti obožavateljima jedinstvenu priliku da se uključe u događaj dok uzbuđenje raste uoči velikog početka“.

Slijedi predstavljanje lopte po svijetu

Prioritet pri izradi lopte bila je održivost, a ona je ujedno i prva koja je izrađena isključivo tintom i ljepilom na bazi vode.

„Al Rihla“ na arapskom znači putovanje i inspirirana je „kulturom, arhitekturom, kultnim čamcima i zastavom Katara“.

Na predstavljanju službene lopte, koje će uslijediti, bit će prisutne bivše nogometne zvijezde poput Ikera Casillasa i Kake, a lopta će potom putovati u deset gradova diljem svijeta, uključujući između ostalog Dubai, Tokio, Mexico City i New York.

Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru održava se od 21. novembra do 18. decembra.

Izvor: Agencije