UEFA planira dvije posebne pozivnice za Ligu prvaka

UEFA želi nagraditi klubove koji su bili uspješni u takmičenjima u periodu od pet godina, uoči sezone u koju bi bili pozvani, kao i ekipe iz pete po snazi lige po utvrđenom koeficijentu.

Odluka o tzv. wild cards neće biti donesena prije 2024. godine (EPA)

Europski nogometni savez (UEFA) razmatra ponuditi dva mjesta u Ligi prvaka klubovima na temelju “historijskih zasluga”, po sustavu wild card ili posebnih pozivnica, doznaje španjolski list Marca.

Zamjenik generalnog direktora asocijacije UEFA, Giorgio Marchetti rekao je da se razmišlja o pozivnici za dva kluba koji se ne bi plasirali u Ligu prvaka, ali da odluka o tome neće biti donesena prije 2024. godine, prenosi AFP.

UEFA želi nagraditi klubove koji su bili uspješni u natjecanjima u razdoblju od pet godina, uoči sezone u koju bi bili pozvani.

Pozivnica i za klub iz pete lige po snazi

Primjerice, ako Chelsea nije među četiri najbolje momčadi u Premier ligi i ne izbori plasman u Ligu prvaka, a osvojio je to natjecanje u posljednjih pet godina, UEFA bi mu dala pozivnicu.

Dodatno mjesto mogao bi izboriti klub koji se iz pete po snazi lige prema UEFA-inom koeficijentu nije kroz svoju ligu plasirao u najjače europsko natjecanje. Zasad je to ili portugalska, ili francuska liga.

Izvor: Agencije