Japan i Saudijska Arabija osigurali nastup u Kataru

Još ranije su direktan plasman osigurali Iran i Južna Koreja, pa je sada, uz domaćina Katar, poznato svih pet azijskih predstavnika na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu.

Japanci nisu igrali na bod protiv Australije, iako im je bio dovoljan, već su bili mnogo aktivniji i bolji suparnik od svojih domaćina te pobijedili 2:0 (EPA)

Nogometaši Japana su pobjedom na gostovanju kod Australije u Sydneyu, kolo prije kraja Azijske zone kvalifikacija, osigurali izravan plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se krajem godine održati u Kataru. Tim rezultatom i Saudijska Arabija je postala izravni sudionik svjetske smotre, javlja Hina.

Uoči susreta devetog kola skupine B, Japan je imao tri boda više od Australije, pa bi i s bodom praktički osigurao jedno od prva dva mjesta koja izravno vode na svjetsku smotru najbolji, no Japanci nisu igrali na bod već su bili mnogo aktivniji i bolji suparnik od svojih domaćina te pobijedili 2:0.

Japan i Saudijska Arabija tako su osigurali prva dva mjesta u skupini koja izravno vode u Katar.

Australiju čeka težak put

Australija će kao trećeplasirana iz skupine u dodatne kvalifikacije – prvo protiv trećeplasirane reprezentacije iz skupine A, a u slučaju pobjede i protiv petoplasirane reprezentacije iz Južne Amerike.

Još ranije su iz skupine A izravni plasman osigurali Iran i Južna Koreja, pa je sada, uz domaćina Katar, poznato svih pet azijskih predstavnika na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu.

Prethodno su put u Katar osigurali Njemačka, Danska, Brazil, Francuska, Belgija, Hrvatska, Španjolska, Srbija, Engleska, Švicarska, Nizozemska i Argentina.

Izvor: Agencije