Pola ulaznica za Olimpijske igre u Parizu ispod 50 eura

U prodaji će biti više od 13,4 miliona ulaznica, a sve ulaznice će se prodavati tokom 2023. godine, putem izvlačenja, s obveznom registracijom od decembra ove godine.

Objavljeno je i da će se više od milion olimpijskih ulaznica prodavati po cijeni od 24 eura za sve sportove (EPA)

Organizatori Olimpijskih igara u Parizu 2024. predstavili su strategiju prodaje ulaznica, posebice nudeći polovicu ulaznica po cijeni od 50 eura i manje tokom 2023. godine, javlja AFP.

U prodaji će biti više od 13,4 miliona ulaznica, 10 miliona za Olimpijske i 3,4 miliona za Paraolimpijske igre. Sve ulaznice će se prodavati tokom 2023. godine, putem izvlačenja, s obveznom registracijom od decembra 2022.

Objavljeno je da će se više od milion olimpijskih ulaznica prodavati po cijeni od 24 eura za sve sportove, a 50 posto olimpijskih ulaznica prodavat će se po cijeni od 50 eura i manje.

Nadaju se da neće imati situaciju kao iz Tokija i Pekinga

Za šefa Organizacijskog odbora Tonyja Estangueta ideja je imati “Igre otvorene za najveći broj ljudi, popularne i ujedinjujuće, s velikim brojem ulaznica po pristupačnim cijenama, za sve sportove”.

Prihod od ulaznica smatra se ključnim za ukupni proračun Igara, koji iznosi četiri milijarde eura, a organizatori se nadaju da neće doživjeti sudbinu Igara u Tokiju, gdje zbog korona virusa nije bilo gledatelja, kao i Zimskih igara u Pekingu, gdje ih je bilo malo.

Izvor: Agencije