Fritz zaustavio pobjednički niz Nadala i osvojio Indian Wells

Bez obzira na poraz, Rafael Nadal je ulaskom u finale osigurao treće mjesto na ATP listi, iza Novaka Đokovića, koji nije igrao ali se se vraća na čelno mjesto, te Rusa Danila Medvjedeva.

Fritzu je ovo bilo šesto i daleko najveće finale u karijeri, a Nadal je igrao za svoj četvrti trofej u Indian Wellsu (EPA)

Američki tenisač Taylor Fritz šokirao je Rafaela Nadala u finalu ATP turnira Masters 1000 serije u Indian Wellsu, zaustavio njegov pobjednički niz od 20 mečeva u 2022. i slavljem 6:3 i 7:6 (5) u setovima stigao do drugog, ujedno i najvećeg trofeja u karijeri

Postao je i prvi američki pobjednik BNP Paribas Opena od trijumfa Andrea Agassija 2001. godine, javlja Hina.

Fritzu je to bilo šesto i daleko najveće finale u karijeri, a Nadal je igrao za svoj četvrti trofej u Indian Wellsu, 92. ATP naslov i 37. na turnirima Masters 1000 serije čime bi izjednačio rekord Novaka Đokovića.

I bodovi, i bogata novčana nagrada

Nadalu je Fritz nanio prvi poraz u 2022. te postao prvi tenisač koji je Španjolca pobijedio u jednom finalu još od Australian Opena 2019. godine, kad je Nadal izgubio meč za naslov od Đokovića, a potom nanizao 11 pobjeda u mečevima za trofej.

Naslov pobjednika Indian Wellsa Fritzu je donio 1.000 bodova, novčanu nagradu od 1.242.025 američkih dolara i napredak od sedam mjesta na pojedinačnoj ATP ljestvici, do 13. pozicije, što mu je najbolji renking u karijeri.

Nadal je ulaskom u finale preskočio Alexandera Zvereva i od ponedjeljka će biti na trećem mjestu, iza Novaka Đokovića, koji se vraća na čelno mjesto, te Rusa Danila Medvjedeva.

Izvor: Agencije