Tom Brady ipak nastavlja karijeru

‘U manje od dva mjeseca shvatio sam da je moje mjesto na terenu, a ne na tribinama. Imamo nedovršeni posao’, napisala je NFL superzvijezda na Twitteru.

Brady je pet puta osvajao nagradu za najkorisnijeg igrača (MVP) 'Super Bowla', a uz to ima i tri nagrade za MVP-a sezone (Reuters)

Sedmerostruki NFL prvak i najveći igrač američkog nogometa u historiji Tom Brady odlučio je ipak nastaviti karijeru i najavio da će sljedeće sezone ponovno nositi dres Tampa Bay Buccaneersa.

“U manje od dva mjeseca shvatio sam da je moje mjesto na terenu, a ne na tribinama. Imamo nedovršeni posao”, napisala je na Twitteru NFL superzvijezda, koja će u augustu napuniti 45 godina, a sam ima više NFL naslova od ijednog kluba, prenosi Hina.

Vlasnik svih najvažnijih rekorda

Brady je osvojio šest naslova u 20 sezona s New England Patriotsima i jedan 2020. kada se preselio na Floridu kako bi se pridružio svojoj trenutnoj postavi. Tampa Bay je ispao prošle sezone protiv kasnijih prvaka Los Angeles Ramsa.

Bradyjevo penzionisanje trajalo je tačno 40 dana.

Brady je pet puta osvajao nagradu za najkorisnijeg igrača (MVP) ‘Super Bowla’, a uz to ima i tri nagrade za MVP-a sezone.

Vlasnik je i svih najvažnijih rekorda za vođe navale (quarterback), ima najviše osvojenih jarda dodavanjem, kao i najviše dodavanja za touchdown (624 u sezoni i 86 u doigravanju).

Izvor: Agencije