Teški porazi Zvezde i Partizana u evropskim takmičenjima

Crvena zvezda je poražena 0:3 na gostovanju kod Glasgow Rangersa, dok je Partizan izgubio 2:5 na svom terenu protiv Feyenoorda.

'Crveno-beli' su doživjeli pravi VAR košmar, kako je javio Tanjug, na prepunom Ibroxu (EPA)

Beogradski klubovi – Crvena zvezda i Partizan doživjeli su teške poraze u nastavku takmičenja u Ligi Evrope, odnosno Konferencijske lige. Zvezda je poražena 0:3 na gostovanju kod Glasgow Rangersa, dok je Partizan izgubio 2:5 na svom terenu protiv Feyenoorda.

„Crveno-beli“ su doživjeli pravi VAR košmar, kako je javio Tanjug, na prepunom Ibroxu, jer su dva gola Aleksandra Kataija opravdano poništena zbog ofsajda, kao i pogodak El Fardu Bena. Pritom je i penal za Rangers dosuđen poslije VAR intervencije.

Strijelci za škotski tim bili su James Tavernier, Alfredo Morelos i Leon Balogun, dok je Katai, pri rezultatu 0:2, propustio realizirati jedanaesterac.

„Drago mi je da nismo bili u podređenoj ulozi, ali je rezultat previsok. Izašli smo hrabro, stvarali šanse, tri puta je bio ofsajd, imali prečku i promašen penal“, izjavio je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković poslije poraza.

Revanš meč igra se u Beogradu 17. marta.

U ostalim utakmicama osmine finala Lige Evrope postignuti su ovi rezultati: Barcelona – Galatasaray 0:0, Braga – Monaco 2:0, Atalanta – Bayer 3:2, Sevilla – West Ham 1:0, te u utakmicama odigranima dan ranije: Betis – Eintracht 1:2 i Porto – Lyon 0:1.

Stanojević: Feyenoord je drugi nivo

Iako su „crno-beli“ dobro počeli meč osmine finala Konferencijske lige, dva puta vodili, na kraju je bilo 5:2 za Feyenoord.

Golove za Partizan postigli su Bibars Natcho i Nemanja Jović, a za Feyenoord je dva puta strijelac bio Jens Toornstra, te po jednom Cyriel Dessers, Lutsharel Geertruida i Luis Sinisterra.

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević priznao je da „nije prijatno“ poslije ubjedljivog poraza, kao i da je činjenica da je Feyenoord mnogo bolji od Partizana.

„Dali smo svoj maksimum u ovom trenutku, ali su pokazali da su drugi nivo od nas“, rekao je Stanojević.

Revanš meč na programu je 17. marta u Rotterdamu.

U ostalim utakmicama postignuti su sljedeći rezultati: Bodo Glimt – AZ Alkmaar 2:1, Leicester – Rennes 2:0, Marseille – Basel 2:1, PSV Eindhoven – FC Kopenhagen 4:4, PAOK – Gent 1:0, Slavija Prag – LASK Linz 4:1 i Vitesse – Roma 0:1.

Izvor: Agencije