Dok čeka kupca, Chelsea zbog sankcija napuštaju sponzori

Britanska vlada je, kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu, objavila sankcije protiv sedam ruskih oligarha, među kojima je i Roman Abramovič, vlasnik Chelseaja, kluba čija je prodaja na čekanju.

Odlazak kompanije Three samo je početak domino efekta kada je u pitanju aktualni evropski i svjetski klupski prvak (EPA)

Telekomunikacijska kompanija Three zatražila je od nogometnog kluba Chelsea privremeni raskid međusobnog ugovora koji je vrijedan gotovo 40 miliona engleskih funti.

“Zatražili smo od Chelseaja da privremeno prekine naše sponzorstvo nad klubom, uključujući uklanjanje ime našeg brenda s dresova te na samom stadionu i oko njega”, oglasili su se iz kompanije Three, a sve uslijed odluke britanske vlade o novim sankcijama protiv ruskih oligarha, prenosi Hina.

Britanska vlada je, kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu, objavila nove sankcije protiv sedam ruskih oligarha, među kojima je i Roman Abramovič, vlasnik prvoligaša Chelseaja čija je prodaja na čekanju.

Domino efekt

“Ograničenja zamrzavanja imovine također se primjenjuju na sve subjekte u vlasništvu ili pod kontrolom Romana Abramoviča. To znači da nogometni klub Chelsea također podliježe zamrzavanju imovine pod financijskim sankcijama Ujedinjenog Kraljevstva”, navodi se u saopćenju vlade.

Odlazak kompanije Three očito je samo početak domino efekta kada je u pitanju aktualni pobjednik Lige prvaka i pobjednik klupskog Svjetskog prvenstva.

Istu reakciju, to jeste napuštanje sponzorstva, najavio je i Hyundai.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada