Egipat se plasirao u finale Afričkog kupa nacija

U finalu će Egipat, rekorder po broju naslova na Kupu nacija, protiv Senegala loviti osmu titulu pobjednika.

Egipat je posljednji put pobjednik Kupa nacija bio 2010. godine, kada je vezao tri naslova u nizu (EPA)

Finalnu utakmicu afričkog Kupa nacija igrat će nogometaši Senegala i Egipta. Nakon što je prethodno Senegal pobijedio Burkinu Faso, u drugom polufinalnom susretu Egipat je nakon izvođenja jedanaesteraca bio bolji od domaćina Kameruna, javlja Hina.

U finalu će Egipat, rekorder po broju naslova na Kupu nacija, loviti osmu titulu pobjednika.

Iako bez golova i nakon produžetaka, napeta i žestoka bila je polufinalna utakmica u kojoj su put do finala tražile dvije najuspješnije nacije u povijesti ovog natjecanja. Naime, Egipat ima sedam naslova pobjednika, dok je Kamerun pet puta bio najbolji na Kupu nacija.

Briljirao golman Egipta

Dvoboj je riješen izvođenjem jedanaesteraca gdje je briljirao vratar Egipta Gabal koji je obranio udarce Moukoudiju i Silikiju. Na kraju je još N'Jie promašio vrata za veliku tugu na stadionu, ali i slavlje Egipta koji je posljednji put pobjednik Kupa nacija bio 2010. godine. Tada je Egipat imao niz od tri naslova pobjednika na ovom natjecanju (2006, 2008. i 2010. godine).

Utakmica za treće mjesto, u kojoj se sastaju Burkina Faso i Kamerun igra se u subotu, dok je finale između Senegala i Egipta na rasporedu u nedjelju.

Izvor: Agencije