Hokejaši Finske u finalu Olimpijskih igara

Finska nikada nije osvojila olimpijsko zlato – ima dva srebra i četiri bronze, a za titulu najbolje reprezentacije borit će se protiv boljeg iz susreta Rusija – Švedska.

Finska je povela u 16. minuti golom Sakari Manninena, a pobjedu je potvrdila pogotkom Harrija Pesonena 39 sekundi prije kraja susreta (EPA)

Hokejaši Finske treći put će se boriti za olimpijsko zlato nakon što su, pobjedom u prvom polufinalnom susretu nad Slovačkom 2:0, ostvarili plasman u finale Igara u Pekingu.

Finska nikada nije osvojila olimpijsko zlato – ima dva srebra i četiri bronce, javlja Hina.

Prije 16 godina na Igrama u Torinu Finci su u finalu izgubili od Švedske rezultatom 2:3, dok su 1988. u Calgaryju u finalnoj skupini bili drugi iza SSSR-a, premda su u međusobnom susretu bili bolji od “Zbornaje”, pobijedivši 2:1.

Ovoga puta zlato će loviti protiv boljeg iz susreta Rusija – Švedska.

Slovacima za utjehu borba za treće mjesto

Slovacima ostaje nada da će u susretu za 3. mjesto osvojiti prvu olimpijsku medalju. Do sada im je najveći uspjeh četvrto mjesto iz Vancouvera 2010. godine

Ogled Finske i Slovačke bio je izjednačen, a na koncu su presudile sitnice.

Finska je povela u 16. minuti golom Sakari Manninena, a pobjedu je potvrdila pogotkom Harrija Pesonena 39 sekundi prije kraja susreta. Ponovo je odličan bio finski vratar Harti Sateri koji je sakupio 28 obrana.

Izvor: Agencije