Tom Brady najavio povlačenje iz NFL-a

Brady, koji se smatra najvećim quarterbackom u povijesti NFL-a, osvojio je sedam trofeja, što je najviše naslova koje je osvojio jedan igrač.

Nagomilao je rekorde u karijeri kao što je većina dodavanja (624) i većina dobacivanja (84.250) u svoje 22 sezone - od kojih je 20 bilo s New England Patriotsima (EPA)

Quarterback Tampa Bay Buccaneersa Tom Brady, nakon 22 sezone, službeno je najavio povlačenje iz NFL-a, objavio je budući Hall of Famer danas na Instagramu.

Brady (44), koji se smatra najvećim quarterbackom u povijesti NFL-a, osvojio je sedam trofeja, što je najviše naslova koje je osvojio jedan igrač, zajedno s pet MVP-a Super Bowla. Nagomilao je rekorde u karijeri kao što je većina dodavanja (624) i većina dobacivanja (84.250) u svoje 22 sezone – od kojih je 20 bilo s New England Patriotsima, javlja dopisnik Al Jazeera Balkans Ivica Puljić.

“Uvijek sam vjerovao da je nogometni sport u kojem se morate žestoko natjecati, ako nemate takav pristup ondanećete uspjeti, a uspjeh je ono što jako volim u našoj igri,” Brady rekao je u svojoj izjavi na Instagramu. “SVAKI dan postoji fizički, mentalni i emocionalni izazov koji mi je omogućio da maksimalno iskoristim svoj najveći potencijal. I dao sam sve od sebe u posljednje 22 godine. Ne postoje prečice do uspjeha na terenu ili u životu.”

“Teško mi je ovo napisati, ali evo: neću se više obvezati na takvo natjecanje. Volio sam svoju NFL karijeru, a sada je vrijeme da svoje vrijeme i energiju usmjerim na druge stvari koje zahtijevaju moju pažnju. Mnogo sam razmišljanja u prošlom tjednu i postavljao sam sebi teška pitanja. I tako sam ponosan na ono što smo postigli. Moji suigrači, treneri, kolege natjecatelji i navijači zaslužuju me 100%, ali upravo sada, najbolje je da prepustim teren sljedećoj generaciji predanih sportaša.”

Najsretnija osoba na svijetu

Brady je tjednima uporno govorio da nikada nije želio “oproštajnu sezonu”, rekli su izvori za ESPN, a sada će svoj fokus preusmjeriti na nove pothvate.

Uprava i treneri Buccaneersa posljednjih tjedana pripremaju se za Bradyjevo umirovljenje, shvaćajući da je vjerojatnije da će to dogoditi nakon sezone, rekli su izvori iz tog kluba za ESPN.

“Mojim suigračima iz Bucsa u posljednje dvije godine, volim vas dečki, i volio sam ići u bitku s vama”, rekao je Brady u svojoj objavi. “Toliko ste radili na vlastitim izazovima i to me inspiriralo da se budim svaki dan i dajem vam sve od sebe. Uvijek sam tu za vas i želim vidjeti kako se nastavljate truditi da budete najbolji. Nisam mogao biti sretniji s onim što smo zajedno postigli.

“Moja igračka karijera bila je tako uzbudljiva vožnja, daleko iznad moje mašte, puna uspona i padova. Kad si u njoj svaki dan, stvarno ne razmišljaš o bilo kakvom završetku. Sada mislim na sve sjajne igrače i trenere s kojima sam i protiv kojih sam imao privilegiju igrati – konkurencija je bila žestoka i duboka, BAŠ KAKO MI VOLIMO. Ali prijateljstva i odnosi su jednako žestoki i duboki. Pamtit ću i njegovati ta sjećanja. Osjećam se kao najsretnija osoba na svijetu.”

Izvor: Al Jazeera