Cristiano Ronaldo potpisao za Al Nassr

Reuters piše da je informaciju objavila televizija Al-Ekhbariya, te da je nisu komentirali niti klub niti Ronaldov menadžer.

Al Nassr je trenutno vodeća ekipa saudijske lige, a posljednji je put prvak bio prije četiri sezone (Twitter/Al Nassr)

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo potpisao je ugovor sa Al Nassrom, objavio je saudijski klub na Twitteru.

Vijest je prvo objavila televizija Al-Ekhbariya, a potvrdio ju je i sam klub, uz informaciju da je portugalska zvijezda potpisala ugovor do 2025. godine.

“Historija u nastajanju. Ovo je potpisivanje koje neće samo inspirirati naš klub da postigne još veći uspjeh, već će inspirirati našu ligu, naciju i buduće generacije, dječake i djevojčice da budu najbolja verzija samih sebe. Dobrodošao Cristiano u svoj novi dom”, napisao je klub.

Al Nassr je trenutno vodeća ekipa saudijske lige, a posljednji je put prvak bio prije četiri sezone.

Ronaldo je napustio Manchester United prošlog mjeseca nakon eksplozivnog intervjua u kojem je rekao da se osjeća izdanim i da ne poštuje menadžera Erika ten Haga.

Neslavan kraj u Manchester Unitedu

Na Svjetskom prvenstvu u Kataru je nastupio za selekciju Portugala i postao prvi fudbaler koji je bio strijelac na pet završnih turnira SP-a, no, njegova ekipa takmičenje je završila u četvrtfinalu.

Ronaldo je karijeru počeo u lisabonskom Sportingu gdje je igrao tokom 2002. i 2003. godine. Potom je otišao u Manchester United gdje je postao svjetska zvijezda i čiji je dres nosio do 2009. godine.

Najuspješnije godine imao je igrajući za madridski Real od 2009. do 2018. godine. Potom je otišao u Juventus i još jednom pokušao na Old Traffordu, no posljednje igranje za Manchester United nije ostalo u ugodnim uspomenama ni jednoj od strana.

Iako brojke variraju, te nemaju službenu potvrdu, Ronaldo bi u Al Nassru po sezoni trebao zarađivati oko 75 miliona američkih dolara, piše Hina, dok bi trebao biti i ambasador zajedničke kandidature Saudijske Arabije, Grčke i Egipta, koji žele organizirati Svjetsko prvenstvo 2030. godine.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada