Peleova porodica u bolnici: Brazilci se mole za svoju legendu

Mnogi brazilski navijači smatraju Pelea najvećim fudbalerom svih vremena i nadaju se da će dobiti najtežu bitku.

Pele je od prijema u bolnicu dobio mnogo poruka podrške (Reuters)

Članovi Peleove porodice proveli su Božić sa legendom brazilskog fudbala, u bolnici u kojoj se Pele bori sa uznapredovalim rakom, kao i sa problemima sa bubrezima i srcem, prema porukama na društvenim mrežama koje su objavila njegova djeca.

„Još jedna noć s njim“, napisala je na Instagramu Peleova kćerka Kely Nascimento, uz fotografiju okupljene porodice u bolnici Albert Enstein. No, na fotografiji nema brazilskog asa.

Brazilski navijači, od kojih ga mnogi smatraju najvećim fudbalerom svih vremena, nadaju se da će Pele dobiti najtežu životnu bitku, prenosi AFP.

U srijedu, bolnica u Sao Paulu objavila je da rak debelog crijeva, s kojim se 82-godišnji Pele bori, pokazuje znake napredovanja, te da mu treba još jača njega bubrega i srca.

U bolnici od kraja novembra

Pele je od prijema u bolnicu dobio mnogo poruka podrške, uključujući i onu od francuske zvijezde Kylilana Pbappea, koji je svoje pratioce pozvao da se „mole za kralja“.

Pele je jedini fudbaler u historiji koji je tri puta osvajao trofej svjetskog prvaka – 1958, 1962. i 1970. godine.

Posljednjih godina, zdravlje mu je bilo sve narušenije, pa se rjeđe pojavljivao u javnosti.

U bolnicu je primljen 29. novembra, kada su liječnici tražili nove procjene kemoterapije, koju je primao od operacije uklanjanja tumora debelog crijeva u septembru 2021. godine.

U isto vrijeme, liječio se od respiratorne infekcije.

Izvor: Agencije