Francuske nogometaše u Parizu dočekalo 60.000 navijača

Glamurozan doček priređen je francuskim nogometašima uprkos bolnom porazu u finalu od Argentine.

Mnoštvo francuskih navijača okupilo se kako bi pozdravilo nogometaše koji su na posljednja dva svjetska prvenstva bili prvaci i doprvaci (EPA)

Oko 60.000 francuskih navijača dočekalo je u ponedjeljak, kasno navečer, nogometne reprezentativce na pariškom trgu Concorde, koji su se sa svjetskog prvenstva vratili s osvojenom srebrnom medaljom.

Premda su čelni ljudi Francuskog nogometnog saveza tokom ponedjeljka najavili kako neće biti svečanog dočeka, on se ipak dogodio uprkos bolnom porazu u finalu od Argentine, nakon penala.

Mnoštvo francuskih navijača okupilo se kako bi pozdravilo nogometaše koji su na posljednja dva svjetska prvenstva bili prvaci i doprvaci, a veliki delirij dogodio se kada su se izbornik Didier Deschamps i igrači pojavili na balkonu hotela Crillon, piše Hina.

Zavijorile su pritom brojne francuske zastave, skandiralo se reprezentaciji i pojedinim igračima, a po izlasku nogometaša na balkon uslijedili su i vatromet te kulisa ispunjena dimnim bombama.

„Imali smo brojne probleme prije samog turnira i tokom prvenstva, ali smo uprkos tome ostali složni i pravi tim. Vjerujem da su to naši navijači prepoznali. Poraz u finalu i dalje boli, ali smo zato ovdje, s našim navijačima, došli po utjehu“, izjavio je po povratku u domovinu francuski golman Hugo Lloris.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada