Dalić nakon Maroka: Nisam prezadovoljan bodom

Ispred svjetskih viceprvaka još su dvije utakmice: protiv Kanade (27. novembra) i Belgije (1. decembra), a u igri je još šest bodova.

Nismo išli na bod, nismo kalkulirali i nismo sretni s bodom, priznao je Dalić (Reuters)

Dan nakon remija protiv Maroka, selektor hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić je priznao da “Vatreni” na otvaranju Svjetskog prvenstva u Kataru nisu ostvarili rezultat koji su željeli, prenosi Hina.

Hrvatska je protiv Maroka ostvarila rezultat koji nije očekivala, no osvojeni bod daleko je od “zvona za uzbunu”. Ispred svjetskih viceprvaka još su dvije utakmice, protiv Kanade (27. novembra) i Belgije (1. decembra), a u igri je još šest bodova, konstatira hrvatska agencija.

“Nisam prezadovoljan bodom koji smo osvojili. Malo smo razočarani jer želimo više. Nismo sretni kad igramo neodlučeno, ali igrali smo protiv dobrog protivnika, koji je bio organiziran i opasan. Dobro smo odradili defanzivni dio, ali nismo uspjeli prema naprijed napraviti puno. Imali smo nekoliko situacija, ali dobro su nas zaustavili u srednjem dijelu”, rekao je Dalić.

Premalo dubinskih lopti

Otkrio je i čime je bio najviše nezadovoljan, navodeći kako su hrvatski reprezentativci “u otvaranju bili prespori, bilo je premalo dubinskih lopti”.

“Premalo rizika, premalo lopti prema veznjacima, pa su se Luka [Modrić] i [Mateo] Kovačić morali spuštali po loptu. Na Brozu [Marcelo Brozović] se vidjelo da nema utakmica. Dobro su ga čuvali. Htjeli smo prevagu u veznom redom, ali to smo preslabo radili, bilo je premalo riskantnih lopti, lopta je bila prespora. Međutim, Maroko je bio brz, discipliniran, teško je bilo probiti taj blok. I mi smo zakazali, ali je Maroko bio dobar defanzivno,” rekao je Dalić naglasivši kako nije bio problem jednog igrača, već je cijela ekipa zakazala prema naprijed.

“Moja ideja je bila da dobijemo prevagu na sredini terena, pokušali jesmo, ali nismo uspijevali. Nismo išli na bod, nismo kalkulirali i nismo sretni s bodom”, priznao je Dalić.

‘Kanada je opasan protivnik’

Prema njegovim riječima, Nikola Vlašić je napravio pregled i čini se kako se ne radi o težoj povredi, dodavši kako je još rano za razmišljanje o sastavu koji će istrčati protiv Kanade.

“Vlašić je napravio pregled, nije ništa opasno. Prvo ćemo analizirati Kanadu pa ćemo vidjeti,” kazao je.

Hrvatsku u drugom kolu, 27. novembra na stadionu Khalifa International u Al Rayyanu očekuje meč protiv Kanade, koja je u prvom kolu izgubila od Belgije, bilo je 0:1. Pobjednik kvalifikacijske zone CONCACAF je pružio sjajnu predstavu, Kanađani su imali i kazneni udarac koji nisu iskoristili, no bronzani s posljednjeg Mundijala u Rusiji su ipak osvojili tri boda.

“Trebali su pobijediti, bili su bolja momčad. Napadački su orijentirani, igrali su visoki pritisak. Izgubili su utakmicu iz jedne pogreške. Očekuje nas opasan protivnik. Pokazali su puno više nego na posljednjim utakmicama. Moramo biti oprezni, nema lakog protivnika u našoj skupini. Znamo naš cilj, moramo igrati bolje nego protiv Maroka”, rekao je Dalić.

Izvor: Agencije