Ronaldo više nije član Manchester Uniteda

Ronaldo,  37-godišnji dobitnik pet Zlatnih lopti, bio je član Manchester Uniteda od 2003. do 2009. te ponovno od 27. augusta 2021.

Cristiano Ronaldo trenutno se nalazi na Svjetskom prvenstvu u Kataru (EPA)

Manchester United i portugalski reprezentativac Cristiano Ronaldo sporazumno su se razišli, objavio je slavni engleski klub, prenosi Hina.

“Klub želi zahvaliti Ronaldu na njegovom doprinosu tokom njegova dva boravka na Old Traffordu. Postigao je 145 golova u 346 utakmica. Želimo njemu i njegovoj obitelji sve najbolje u budućnosti”, stoji u saopćenju Manchester Uniteda.

“Svi u Manchester Unitedu ostaju usredotočeni na rad s trenerom Erikom ten Hagom kako bismo postigli najbolje moguće rezultate na terenu”, dodaje se u saopćenju.

Osvajač pet Zlatnih lopti

Ronaldo,  37-godišnji dobitnik pet Zlatnih lopti, bio je član Manchester Uniteda od 2003. do 2009. te ponovno od 27. augusta 2021.

Eksplozivan intervju za TalkTV ovog mjeseca – u kojem je Ronaldo također rekao da ne poštuje menadžera Erika ten Haga i da se osjeća izdanim od kluba, bila je kap koja je prelila čašu strpljenja u Unitedu.

Cristiano Ronaldo trenutno se nalazi na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje ga u četvrtak protiv Gane  čeka prva utakmica s portugalskom reprezentacijom.

Izvor: Agencije