Raspored

Svjetskog prvenstva

Rukometašice Crne Gore za evropsko finale protiv Danske

Crnogorke su, u posljednjoj utakmici koja je za njih bila bez rezultatskog značaja, poražene 25:42 od Nizozemske; u drugom polufinalu Norveška će igrati protiv Francuske.

Polufinalni susreti igraju se u petak (EPA)

Rukometašice Crne Gore igrat će u petak utakmicu za finale Evropskog prvenstva, čija se završnica igra u Ljubljani, protiv selekcije Danske, dok će u drugom polufinalnom susretu igrati Francuska i Norveška.

U dvoboju za prvo mjesto u grupi I Danska je pobijedila Norvešku rezultatom 31:29. Anne Mette Hansen je sa sedam golova predvodila Dankinje, dok je Nora Mork s osam golova standardno bila najefikasnija kod Norveške.

Iako su obje reprezentacije takmičenje u grupi okončale s osam bodova, Danska je prva zbog pobjede u međusobnoj utakmici te će u petak igrati protiv nominalno slabijeg suparnika – Crne Gore.

Hrvatska i Slovenija završile nastup

Crnogorke su, u posljednjoj utakmici koja je za njih bila bez rezultatskog značaja, poražene 25:42 od Nizozemske.

Norveška će igrati protiv Francuske koja je zadržala stopostotni učinak, nakon što je u posljednjoj utakmici grupe sa 36:23 pobijedila Španiju.

Od ekipa s područja bivše Jugoslacije, Slovenija je, na kraju, u svojoj grupi bila četvrta, a Hrvatska peta što je bilo nedovoljno za polufinale. U posljednjem susretu, Hrvatska je poražena 27:31 od Švedske, a Slovenija 25:29 od Mađarske.

Izvor: Agencije