Vieira: Tamnoputim trenerima vrata nisu otvorena

‘Pogledajte samo evropske klubove i koliko je tamnoputih trenera na trenerskim klupama, iako smo jednako dobri kao i svi ostali. Nismo u istom položaju’, tvrdi francuski trener Patrick Vieira.

Nekadašnji proslavljeni igrač danas trenira Crystal Palace, a prije je radio u francuskom prvoligašu Nici te vodio New York City (EPA)

Tamnoputi treneri nisu u istom položaju s ostalima, rekao je Patrick Vieira, trener nogometaša Crystal Palacea u razgovoru za BBC.

Nekadašnji francuski reprezentativac trenutno je jedini tamnoputi trener u engleskoj Premier ligi, a i jedan od rijetkih tamnoputih stratega u najjačim europskim ligama, javlja Hina.

„Ne mogu reći da su vrata otvorena tamnoputim trenerima. Pogledajte samo europske klubove i koliko nas je na trenerskim klupama prvih momčadi iako smo jednako dobri kao i svi ostali. No, nemamo priliku to dokazati, nismo u istom položaju“, rekao je 46-godišnjak koji je prije Crystal Palacea radio u francuskom prvoligašu Nici te trenirao New York City.

Duga i bogata igračka karijera

„Ne želim se samo zadržati na mjestu trenera, već je tamnoputih ljudi vrlo malo u stručnim stožerima klubova, menadžmentu i ostalim klupskim strukturama“, dodao je Vieira.

Tokom duge i bogate igračke karijere, Vieira je igrao za nekoliko klubova, ali je najpoznatiji po 10 sezona odigranih u dresu londonskog Arsenala, u čijim redovima je osvojio tri titule prvaka. Još pet titula osvojio je u Italiji – četiri s Interom i jednu s Milanom. Nositelj je Ordena legije časti za osvojenu titulu prvaka svijeta u dresu francuske reprezentacije 1998. godine.

Izvor: Agencije