Serena Williams ne želi u penziju: Velike šanse za povratak

Bivša prva teniserka svijeta je izjavom o mogućem povratku, u svom prvom javnom nastupu nakon ispadanja s US Opena, šokirala sportski svijet.

Serena Williams je jedna od najboljih igračica u historiji tenisa (EPA)

Američka teniserka Serena Williams, za koju se smatralo da se oprostila od tenisa nakon US Opena, izjavila je kako se još uvijek nije penzionisala, javlja Anadolija.

U intervjuu za magazin Vogue još u augustu, Serena Williams je izjavila kako je spremna za sljedeću fazu svog života, ali je izbjegla dati konačnu izjavu nakon poraza od Ajle Tomljanović na US Openu.

Ipak, bivša prva teniserka svijeta dala je novu izjavu kojom je šokirala sportski svijet u svom prvom javnom nastupu nakon ispadanja s US Opena.

Možda se vrati već na Australian Openu

“Nisam u penziji. Imam vrlo velike šanse za povratak. Moja kuća ima teniski teren. Još uvijek nisam razmišljala o penziji”, poručila je 41-godišnja Williams, govoreći na TechCrunch Disrupt konferenciji u San Franciscu, gdje je predstavila svoju investicijsku kompaniju Serena Ventures.

Upitana hoće li ponovno razmotriti svoju odluku o povlačenju na konferenciji za novinare nakon eliminacije s US Opena, Williams je tada kazala: “Ne znam. Nisam o tome razmišljala. Uvijek sam voljela Australiju”, misleći na Australian Open, prvi Grand Slam turnir sljedeće sezone.

Williams je jedna od najboljih igračica u historiji tenisa, sa 73 pojedinačne titule, od kojih 23 na Grand Slam turnirima, te četiri zlatne olimpijske medalje.

Izvor: Agencije