Raspored

Svjetskog prvenstva

NBA sezona počela uručenjem šampionskog prstenja Warriorsima

Golden State je na otvaranju nove NBA sezone, predvođen Stephenom Curryjem, slavio nad Los Angeles Lakersima 123:109.

Prstenje obloženo dijamantima prvacima je uručio povjerenik NBA lige Adam Silver (AP)

Aktuelni NBA prvaci, ekipa Golden State Warriors, slavili su na otvaranju nove, 77. sezone u susretu s Los Angeles Lakersima, pobijedivši 123:109, javlja Reuters.

Ekipu je predvodio Stephen Curry sa 33 poena, Andrew Wiggins ubacio je 20, a Klay Thompson 18 poena. Kod gostiju najbolji je bio LeBron James sa 31 poenom, Anthony Davis je dodao 27, Russell Westbrook 19, ali to nije bilo dovoljno da se spriječi šesti uzastopni poraz Lakersa na otvaranju sezone.

Humanitarna akcija klupske fondacije

Utakmici je prethodila svečanosti tokom koje su igrači Golden State Warriorsa primili svoje NBA šampionske prstene za proteklu sezonu. Prstenje obloženo dijamantima im je uručio povjerenik NBA lige Adam Silver, zajedno s predstavnicima kluba iz San Francisca.

Narednog mjeseca klupska Warriors Community Foundation će pokrenuti nagradnu igru u kojoj će navijačima pružiti priliku da osvoje prsten NBA prvaka. Prihodi prikupljeni tokom igre će biti iskorišteni za podršku obrazovnoj jednakosti na području San Francisca. U 10 godina fondacija je za tu namjenu prikupila više od 30 miliona dolara.

Izvor: Agencije