Raspored

Svjetskog prvenstva

Lejla Njemčević završila sezonu kao najbolja na svijetu

Iako su ostale još dvije utrke u kalendaru svjetske biciklističke federacije, iz tima Lejle Njemčević su odlučili da sezonu koja je bila izuzetno iscrpljujuća završe.

Lejla Njemčević osvojila je i Svjetsku maraton ligu koja je bila sastavljena od sedam utrka Svjetskog kupa (Fena)

Najbolja bosanskohercegovačka biciklistkinja, Lejla Njemčević završila je najuspješniju sezonu u svojoj karijeri kao prva biciklistkinja svijeta na UCI svjetskoj maraton ranking listi. Osim toga, osvojila je i Svjetsku maraton ligu koja je bila sastavljena od sedam utrka Svjetskog kupa, prenosi Fena.

Iako su ostale još dvije utrke u kalendaru svjetske biciklističke federacije, iz tima Lejle Njemčević su odlučili da sezonu koja je bila izuzetno iscrpljujuća završe, te da se nakon kratkog odmora fokusiraju na pripreme za narednu sezonu, saopćeno je iz MTB reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Na pobjedničkom postolju 21 put

Njemčević je u sezoni koja je završila nastupila na ukupno 35 UCI utrka, ostvarila pet pobjeda, a računajući etapne utrke ona je u ovoj sezoni na pobjedničkom postolju UCI utrka završila čak 21 put.

Zbog velikog medijskog uspjeha u ovoj sezoni, prava za prijenos Svjetskog kupa u maratonu otkupili su “Warner Bros” i “Discovery”, tako da će se od naredne sezone utrke Svjetskog kupa u maratonu moći gledati u direktnom TV prijenosu.

Nakon sjajnih vožnji i osvajanja Svjetske maraton lige, Lejla Njemčević je glavna favoritkinja za odbranu titule naredne sezone.

Izvor: Agencije