Odbojkašice Brazila izborile finale protiv Srbije

U drugom polufinalu Svjetskog prvenstva za odbojkašice brazilske reprezentativke bile su bolje od Italije 3-1 (po setovima: 25:23, 22:25, 26:24, 25:19).

Brazil igra protiv Srbije, koja je osvojila naslov svjetskih prvakinja na posljednjem prvenstvu i do sada je zabilježila svih 11 pobjeda na ovom turniru (EPA)

O najboljima na svijetu, na prvenstvu koje se igra u Poljskoj i Nizozemskoj, odlučivat će odbojkašice Srbije i Brazila nakon što su u drugom polufinalu brazilske reprezentativke bile bolje od Italije 3-1 (po setovima: 25:23, 22:25, 26:24, 25:19).

Izuzetno dramatičan i izjednačen bio je taj polufinalni susret, odigran u nizozemskom Apeldoornu. Nakon što je svaka ekipa dobila po set u trećem je, uglavnom, u vodstvu proveo Brazil, no Italijanke su situaciju uspjele preokrenuti u završnici te dionice te su prve došle do set lopte.

Italiji za utjehu borba za bronzu

No, Brazilke su se spasile kod 23:24, nanizale su tri poena za vodstvo 2-1 u setovima. Italija se potom držala do polovice četvrtog seta kada je Brazil napravio veliku seriju, odvojio se na devet poena razlike i time izborio finale.

U subotu će tako za zlato igrati Brazil i Srbija, koja je osvojila naslov svjetskih prvakinja na posljednjem prvenstvu i do sada je zabilježila svih 11 pobjeda na ovom turniru, dok će se za bronzu boriti Italijanke i Amerikanke.

Izvor: Agencije