Primož Roglič ide na tešku operaciju ramena

‘Nije tajna da sam već nekoliko puta iščašio rame. Došao sam do tačke kada ga moram popraviti’, rekao je jedan od najboljih biciklista svijeta.

Roglič je trostruki uzastopni pobjednik Vuelte, te olimpijski pobjednik u vožnji na kronometar (EPA)

Slovenski biciklist Primož Roglič, koji je završio sezonu nakon teškog pada na Vuelti početkom septembra, mora na operaciju desnog ramena kako bi se spriječile slične ili teže povrede u budućnosti, prenosi Hina.

“Nije tajna da sam već nekoliko puta iščašio rame. Došao sam do tačke kada ga moram popraviti”, rekao je vozač ekipe Jumbo-Visme i jedan od najboljih biciklista svijeta za slovenski radio Val 202.

“Nije to trivijalna operacija. Izrezat će komad kosti da ga stave na mjesto iščašenja ramena”, dodao je Roglič, čija će ruka biti imobilizirana šest do osam sedmica.

Sam vratio iščašeno rame

Bivši prvak u skijaškim skokovima, posljednjih je godina doživio brojne padove. U julu je iščašio rame na Tour de Franceu nakon što je pao tokom pete etape. Sam je vratio rame na mjesto.

Doživio je istu nesreću i na utrci Pariz – Nica 2021. godine, a onda je ove godine na Vuelti žestoko pao na tlo nekoliko metara od cilja 16. etape zbog čega je morao prekinuti sezonu.

Roglič je trostruki uzastopni pobjednik Vuelte (od 2019. do 2021.) te olimpijski pobjednik u vožnji na kronometar.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada