Odgođena sjednica o prijateljskoj utakmici BiH sa Rusijom

Dogovorena prijateljska utakmici reprezentacije Bosne i Hercegovine sa Rusijom izazvala je brojne kontroverze u bosanskohercegovačkoj i svjetskoj javnosti.

Neki bh. nogometaši su najavili da se neće odazvati selektoru za susret sa Rusijom bez obzira na posljedice (EPA)

Tematska sjednica Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) koja je trebala biti održana u ponedjeljak, odgođena je za 31. oktobar, saopćeno je iz te organizacije.

Na sjednici je trebalo biti riječi o dogovorenoj prijateljskoj utakmici reprezentacije Bosne i Hercegovine sa Rusijom, koja je izazvala brojne kontroverze u bosanskohercegovačkoj i svjetskoj javnosti, javlja Fena.

Nogometaši najavili bojkot

Sve sportske reprezentacije Rusije su izbačene iz svih takmičenja zbog agresije te zemlje na Ukrajinu, pa se i nogometna reprezentacija nalazi pod restrikcijama asocijacija UEFA i FIFA.

Bosna i Hercegovina je jedna od rijetkih zemalja čija je reprezentacija prvobitno prihvatila da odigra prijateljski susret s Rusijom, zbog čega su pokrenute brojne polemike. Neki bh. nogometaši su najavili da se neće odazvati selektoru za taj susret bez obzira na posljedice, podsjeća Fena.

Izvor: Agencije