Advokati: Đoković je imao covid u decembru i odobrenje da uđe u Australiju

Advokati navode da je Đoković 1. januara primio “dokument ministarstva unutarnjih poslova koji naznačava da ispunjava uvjete za ulazak u Australiju bez obaveze da bude u karantinu”. 

Iz sudskog podneska vidljivo je da je Đoković bio pozitivan na testu 16. decembra (EPA)

Svjetski teniski broj jedan Novak Đoković zarazio se korona virusom u decembru i imao je odobrenje australske imigracijske službe da uđe u Australiju na temelju medicinskog izuzeća od vakcinisanja, vidljivo je iz sudskog podneska što su ga podnijeli njegovi advokati, prenosi Hina.

Đoković se nalazi u prihvatnom centru za imigrante u Melbourneu nakon što mu je poništena viza po dolasku na aerodrom.

Iz sudskog podneska vidljivo je da je Đoković bio pozitivan na testu 16. decembra, a 14 dana poslije “nije imao temperaturu ili respiratorne simptome covida u zadnja 72 sata”.

Odluka u ponedjeljak

Njegovi advokati dalje navode da je srpska sportska zvijezda 1. januara primila “dokument ministarstva unutarnjih poslova koji naznačava da ispunjava uvjete za ulazak u Australiju bez obaveze da bude u karantinu”.

Đoković sudskim putem nastoji pobiti odluku australske vlada da ga deportira iz zemlje. Ročište na saveznom sudu u Melbourneu zakazano je za ponedjeljak.

U međuvremenu je zatražio da ga se premjesti iz prihvatnog centra u hotelu Park kako bi mogao trenirati za Australian Open koji počinje 17. januara, navodi se u žalbi njegova odvjetničkog tima.

Izvor: Agencije