Preostale dvije dionice ‘Novogodišnje turneje’ u Bischofshofenu

Ponovit će se situacija iz 2008. godine kada je takmičenje u Innsbrucku otkazano, kao i u utorak zbog vjetra, te je nadoknađeno u Bischofshofenu.

Kvalifikacijska runda za takmičenje u srijedu održat će se uoči njega, a i kvalifikacije za četvrtak održat će se na sam dan takmičenja (EPA)

Kao što se i očekivalo, ovogodišnje 70. izdanje tradicionalne Novogodišnje turneje u skijaškim skokovima okončat će se s dva natjecanja u Bischofshofenu u srijedu i četvrtak, objavio je Međunarodni skijaški savez (FIS).

Prethodno je natjecanje, koje se u utorak trebalo održati u Innsbrucku, otkazano zbog prejakog vjetra.

Ponovit će se tako situacija iz 2008. godine kada je natjecanje u Innsbrucku također otkazano zbog vjetra te je nadoknađeno u Bischofshofenu.

Kobayashi u vodstvu

Organizatori su objavili i kako su poništene i kvalifikacije održane u Innsbrucku u ponedjeljak te će se nova kvalifikacijska runda za natjecanje u srijedu održati uoči njega. Također, i kvalifikacije za četvrtak održat će se na sam dan natjecanja.

Nakon prva dva natjecanja na Turneji, održana u Oberstdorfu i Garmisch-Partenkirchenu, vodi Japanac Ryoyu Kobayashi ispred Norvežanina Mariusa Lindvika i Slovenca Lovre Kosa.

Izvor: Agencije