Ograničen kapacitet stadiona na Afričkom kupu nacija

Organizatori su odlučili da se kapacitet stadiona ograniči na 60, odnosno 80 posto; kapacitet od 80 posto primijenit će se samo za utakmice Kameruna, domaćina takmičenja.

Prvenstvo traje od 9. januara do 6. februara, a na njemu učestvuju 24 reprezentacije (Reuters)

Kapacitet stadiona na Afričkom nogometnom prvenstvu bit će ograničen na 80 posto za utakmice Kameruna, domaćina prvenstva, odnosno na 60 posto za ostale susrete, objavila je Afrička nogometna konfederacija (CAF).

“Nakon konzultacija sa vladom Kameruna organizacijski odbor i CAF su se složili da se kapacitet stadiona ograniči na 60, odnosno 80 posto. Kapacitet od 80 posto primijenit će se samo za utakmice Kameruna, domaćina natjecanja”, javlja Reuters pozivajući se na CAF.

Zbog širenja korona virusa uvedeni su strogi zdravstveni protokoli za gledatelje, koji će morati biti cijepljeni i imati negativni test na COVID-19.

Brojne reprezentacije prijavile slučajeve zaraze

Proteklih sedmica puno se pisalo o spremnosti stadiona i širenju omikron varijante korona virusa, a veliki broj reprezentacija prijavilo je slučajeve zaraze COVID-om 19, uključujući i favorite Alžir, Obalu Bjelokosti i Maroko.

Prvenstvo traje od 9. januara do 6. februara, a na njemu sudjeluju 24 reprezentacije podijeljene u šest skupina.

Afrički kup nacija otvorit će susret Kameruna i Burkine Faso na Olembe stadionu u Yaoundeu, koji prima 60.000 ljudi.

Izvor: Agencije