Tri Švicarke pozitivne uoči sljemenskog slaloma, vraća se Shiffrin

Broj skijaša zaraženih korona virusom posljednjih je sedmica sve veći, a švicarski i austrijski timovi prijavili su tri, odnosno dva nova slučaja.

'Vidimo se, Zagrebe', napisala je Shiffrin na Instagram profilu, podsjećajući da je na Sljemenu slavila četiri puta (2013, 2015, 2018, 2019) (EPA)

Dok se američka skijašica Mikaela Shiffrin u utorak na Sljemenu nedaleko Zagreba vraća natjecanju u Svjetskom kupu nakon prebolovanog COVID-a 19, iz švicarske reprezentacije došle su loše vijesti, jer su tri skijašice bile pozitivne na testiranju, javlja Hina.

Pozitivne su Camille Rast, Aline Danioth i Melanie Meillard, objavili su iz Švicarskog skijaškog saveza. Od te tri skijašice najbolje plasirana u poretku slalomašica je Camille Rast na 16. mjestu. Najbolja Švicarka ove sezone u slalomu je Wendy Holdener, koja je na četvrtoj poziciji.

Shiffrin je prije osam dana doznala da je pozitivna, zbog čega je propustila dvije utrke u Austriji, no njezino se ime našlo na službenoj startnoj listi slaloma na zagrebačkom Sljemenu koju je objavila Međunarodna skijaška federacija.

“Vidimo se, Zagrebe”, napisala je Shiffrin na svom Instagram profilu, podsjećajući da je na Sljemenu slavila četiri puta (2013, 2015, 2018, 2019).

Sve više oboljelih

Shiffrin je prošle sedmice propustila veleslalom i slalom u Austriji, ali je ostala na vrhu ukupnog poretka Svjetskog kupa s 93 boda prednosti pred Talijankom Sofijom Goggiom.

Broj skijaša zaraženih korona virusom posljednjih je sedmica sve veći, a u ponedjeljak su švicarski i austrijski timovi prijavili tri, odnosno dva nova slučaja. Zaraženi su još jedan Amerikanac, Norvežanin i Talijan.

Prva vožnja Snježne kraljice na Sljemenu startat će u utorak u 12.30 sati, a druga je na rasporedu u 16:05 sati.

Izvor: Agencije