Branitelj naslova Kamil Stoch napustio ‘Novogodišnju turneju’

Na prva dva takmičenja, u Oberstdorfu i Garmischu, Poljak nije bio među skakačima koji su dijelili bodove; u Innsbrucku je, na trećoj stanici turneje, zapeo je već u kvalifikacijama.

'U ovom trenutku Kamilu treba trening. I to puno treninga', izjavio je Adam Malysz, direktor poljske reprezentacije (EPA)

Uoči treće dionice Novogodišnje turneje „Četiri skakaonice“, koje je na programu danas u austrijskom Innsbrucku, tradicionalno natjecanje je napustio je poljski skakač Kamil Stoch koji je ujedno branitelj naslova na turneji, javlja Hina.

Na prva dva natjecanja, u Oberstdorfu i Garmischu, Poljak nije bio među skakačima koji su dijelili bodove. U Innsbrucku je, na trećoj postaji turneje, zapeo već u kvalifikacijama.

“U ovom trenutku njemu treba trening. I to puno treninga”, izjavio je Adam Malysz, direktor poljske reprezentacije koji je 2001. godine slavio na ovom natjecanju.

Trostruki pobjednik turneje

Stoch je, pak, trostruki pobjednik turneje. Najbolji je bio 2017. i 2018. kao i prošle godine kada je pobjeđivao u Innsbrucku i Bischofshofenu. Kao posebna za Stocha ostaje 2018. godina kada je najbolji bio na sve četiri skakaonice.

Ove godine prva dva natjecanja dobio je Japanac Ryoyu Kobayashi koji je posljednji natjecatelj u nizu s maksimalne četiri pobjede unutar jedne godine. Dogodilo se to 2019. godine.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada