Uprkos izvještajima o kraju karijere, Tom Brady još nije odlučio

Samo je Tom Brady mogao odluku o penzionisanju pretvoriti u dramu, piše AP nakon što su američki mediji objavili da se odlučio povući; međutim najbolji igrač NFL-a ikad nije se oglasio tim povodom.

Brady je pet puta osvajao nagradu za najkorisnijeg igrača 'Super Bowla, a ima i tri nagrade za MVP-a sezone (Reuters)

Uprkos izvještajima da se povlači, Tom Brady je rekao Tampa Bay Buccaneersima da još nije odlučio, potvrdile su agenciji AP dvije osobe upoznate sa detaljima.

Činjenica da se ne zna ni kada će se Brady oglasiti, ostavlja njegov tim u nagađanjima, a navijače u nadi za još jednom sezonom, što se ipak čini malo izglednim, s obzirom na Bradyjevu dob i porodičnu situaciju.

Nekoliko dana nakon što je Buccaneerse vratio iz zaostatka od 27-3 protiv Ramsa, a onda sa strane posmatrao kako je odbrana ispustila pobjedu, priča o Bradyjevoj budućnosti postala je glavna vijest vezana za NFL, dan prije utakmica finala po konferencijama.

Objavili, pa povukli vijest

ESPN je u subotu prvi izvijestio o Bradyjevom penzionisanju, pozivajući se na neidentificirane izvore. Bradyjeva kompanija (TB12sports) objavila je tweet u kojem se navodi da se povlači, a reakcije su stigle iz cijelog svijeta sa čestitkama Bradyju na njegovoj karijeri. Čak je i na NFL-ovom Twitter nalogu objavljeno nekoliko čestitki.

Ipak, TB12sports je kasnije izbrisala tweet, a Bradyjev agent Don Yee je poručio da će 44-godišnji igrač biti jedina osoba koja će se precizno izjasniti o svojoj budućnosti. Poručio je i kako razumije nagađanja o Tomovoj budućnosti, ali…

“Ne ulazeći u tačnost ili netačnost onoga što se izvještava, Tom je jedina osoba koja će svoje planove precizno izraziti. Kao i ostali, on poznaje realnost biznisa američkog nogometa i raspored igranja, tako da bi to trebalo biti uskoro”, poručio je Yee.

Brady je obavijestio glavnog menadžera Buccaneersa Jasona Lichta da nije donio odluku, rekla su dva izvora AP-u pod uslovom da ostanu anonimni. Bradyjev otac, Tom Brady Stariji, rekao je brojnim novinarima da njegov sin još nije donio čvrstu odluku.

Sedmostruki osvajač Super Bowla i NFL rekorder po brojnim kategorijama, Brady je pod ugovorom za 2022. godinu, ali je naveo želju da provodi više vremena sa svojom suprugom, supermodelom Gisele Bundchen, i svoje troje djece.

Prema AP-u, Brady će vjerovatno pripremiti službenu objavu na društvenim mrežama ili na svom podcastu SiriusXM.

Vlasnik svih najvažnijih rekorda

Brady je čak 20 od svojih 22 sezone u NFL-u proveo u New England Patriotsima s kojima je pod vodstvom trenera Billa Belichicka osvojio šest naslova prvaka (2001, 2003, 2004, 2014, 2016, 2018) te još tri puta igrao finale (2007, 2011, 2017).

U proljeće 2020. godine napustio je klub i prešao u Tampa Bay Buccaneerse s kojima je osvojio još jedan naslov.

Brady je pet puta osvajao nagradu za najkorisnijeg igrača (MVP) “Super Bowla”, a uz to ima i tri nagrade za MVP-a sezone.

Vlasnik je i svih najvažnijih rekorda za vođe napada, ima najviše osvojenih jarda dovavanjem (84,520 u sezoni i 13,049 u doigravanju), kao i najviše dodavanja za “touchdown” (624 u sezoni i 86 u doigravanju).

I ove sezone Brady je bio odličan sa 5.316 osvojenih jarda bacanjem i 43 bačena dodavanja za “touchdown”, a u doigravanju je s Tampom stigao do konferencijskog polufinala. U njemu je vodio svoju ekipu tokom povratka od 3-27 do poravnanja na 27-27 protiv Los Angeles Ramsa, ali na kraju su ipak Ramsi dobili tu utakmicu sa 30-27.

Izvor: Agencije