Brojne žrtve u metežu na Afričkom kupu

Kapacitet stadiona u Yaoundeu trebao je biti ograničen na 48.000, a na utakmicu uoči koje je došlo do stampeda ušlo je više od 50.000 ljudi.

Najmanje osmero ljudi je poginulo, a njih 38 je povrijeđeno (Reuters - Ilustracija)

Kamerunska vlada je objavila kako je broj poginulih u metežu uoči utakmice osmine finala Afričkog kupa nacija između Kameruna i Komora, na stadionu Olembe u Yaoundeu, narastao na najmanje osam uz 38 ozlijeđenih, javlja Reuters.

Prema prvotnim izvještajima, javljeno je kako je najmanje šestero osoba smrtno stradalo, no strahovalo se kako bi broj poginulih mogao biti i veći što se nažalost i potvrdilo.

Slike podijeljene na društvenim mrežama, čiju autentičnost Reuters nije mogao odmah potvrditi, pokazuju naguravanje i vrištanje navijača na ulazu u stadion.

Nogometni savez CAF u priopćenju je potvrdio kako je upoznat s incidentom na stadionu.

Dijelili besplatne ulaznice

“CAF trenutno provodi istragu i pokušava doći do novih detalja o događaju. Kontinuirano komuniciramo s kamerunskom vladom i lokalnim organizacijskim odborom”, stoji u priopćenju.

Nakon niskog odaziva tijekom prvog kruga utakmica na novim stadionima sagrađenima za najvažniji afrički nogometni turnir, kojemu je Kamerun domaćin po prvi puta od 1972. godine, kamerunske su vlasti otvorile vrata stadiona, organizirale masovni prijevoz te, kako bi privukle navijače, dijelile besplatne karte.

Kapacitet stadiona u Yaoundeu trebao je biti ograničen na 48.000, a na utakmicu uoči koje je došlo do stampeda ušlo je više od 50.000 ljudi.

Izvor: Agencije