EP za rukometaše: Crna Gora bolja od Hrvatske

U Budimpešti su izabranici Hrvoja Horvata naletjeli na izuzetno čvrstu i dobro pripremljenu crnogorsku reprezentaciju koja je imala raspucane vanjske igrače i sjajnog vratara Nebojšu Simića.

Crnogorski golman Nebojša Simić imao je 14 odbrana i proglašen je igračem utakmice (EPA)

Hrvatski rukometaši poraženi su od Crne Gore s uvjerljivih 26:32, u utakmici prvog kola drugog kruga na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj, odigranoj u četvrtak u Budimpešti.

Bio je ovo četvrti dvoboj Hrvatske i Crne Gore na evropskim prvenstvima, a u prijašnja tri duela hrvatski rukometaši su ostvarili tri uvjerljive pobjede.

No, u Budimpešti su izabranici Hrvoja Horvata naletjeli na izuzetno čvrstu i dobro pripremljenu crnogorsku reprezentaciju koja je imala raspucane vanjske igrače i sjajnog vratara Nebojšu Simića koji je imao 14 odbrana i proglašen je igračem utakmice.

Strijelce Hrvatske predvodio je sa sedam pogodaka Ivan Čupić. Pet pogodaka je postigao Luka Cindrić, a tri Marin Šipić. Ivan Pešić je sakupio sedam obrana.

Crna Gora nastavlja borbu za polufinale

Kod pobjednika su po sedam pogodaka postigli Branko i Miloš Vujović, a pet Nemanja Grbović. Po četiri gola su zabili Stefan Čavor i Vasko Ševaljević.

Ovim porazom hrvatski rukometaši su izgubili gotovo i matematički izglede za plasman u polufinale, dok je Crna Gora pokazala da će biti opasna najvećim favoritima, Francuzima i Dancima, za plasman u polufinale.

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra u subotu, kad će im suparnik biti reprezentacija Danske, dok će Crna Gora igrati protiv Holandije.

U ostala dva meča iste grupe, Francuska je savladala Holandiju sa 34:24, a Danska je pobijedila Island 28:24.

U grupi 1, Francuska i Danska imaju po 4, Island i Crna Gora imaju po 2, dok Hrvatska i Holandija nemaju bodova.

U grupi 2, Švedska je pobijedila Rusiju 29:23, Španija Njemačku 29:23, a Norveška Poljsku 42:31.

Španija ima 4, Švedska, Rusija, Njemačka i Norveška po 2, dok je Poljska bez bodova.

 

Izvor: Agencije