Uvjerljiva pobjeda Srbije na otvaranju rukometnog Eura

Uprkos velikim problemima sa korona virusom, Srbija je uvjerljivo slavila protiv Ukrajine 31-22; Slovenija je pobijedila S. Makedoniju, dok su Hrvatska, Crna Gora, i BiH doživjele poraz.

Srbiju je do pobjede predvodio Lazar Kukić sa sedam golova, Bogdan Radivojević je zabio pet pogodaka, dok je Milan Bomastar imao devet odbrana (Reuters)

Evropsko prvenstvo za rukometaše, na kojem je šest regionalnih reprezentacija, počelo je u Slovačkoj i Mađarskoj.

Oslabljena rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u prvom kolu je poražena u Bratislavi od selekcije Švedske rezultatom 18-30.

Crna Gora poražena je od Danske rezultatom 30-21.

I reprezentacija Hrvatske porazom je započela svoj nastup na Euru. Poražena je od Francuske rezultatom 22-27.

Ivan Čupić sa šest i Tin Lučin s četiri gola predvodili su Hrvatsku, dok su Hugo Descat sa sedam i Dika Mem sa šest golova bili najefikasniji kod Francuske.

Srbija dominantna protiv Ukrajine

Na otvaranju natjecanja u grupi C Evropskog rukometnog prvenstva, reprezentacija Srbije je u Szegedu pobijedila Ukrajinu sa 31-22.

Uprkos velikim problemima sa korona virusom i zaraženim igračima, Srbija je uvjerljivo slavila protiv Ukrajine, piše Hina.

Već nakon prvog poluvremena Srbija je imala šest golova razlike (17-11), a u nastavku je samo povećala prednost.

Srbiju je do pobjede predvodio Lazar Kukić sa sedam golova, Bogdan Radivojević je zabio pet pogodaka, dok je Milan Bomastar imao devet odbrana.

U subotu okršaj Srbije i Hrvatske

U prvom regionalnom susretu Eura Slovenija je pobijedila Sjevernu Makedoniju rezultatom 27-25.

Evropsko prvenstvo u rukometu nastavlja se sutra, a u subotu ponovo nastupaju reprezentacije iz regije kada će se odigrati i dva regionalna okršaja – Srbija igra protiv Hrvatske, a Sjeverna Makedonija protiv Crne Gore.

Izvor: Al Jazeera