Premijer Morrison bez komentara o Đokoviću, o svemu odlučuje ministar

Organizatori Australian Opena pomjerili su i glavni žrijeb, očekujući da bi premijer Morrison mogao reći nešto o konačnom statusu Ðokovića, ali se to nije dogodilo.

Žrijebom je odlučeno da Novak Đoković, kao prvi nositelj, u prvom kolu igra protiv zemljaka Miomira Kecmanovića (EPA)

Australijski premijer Scott Morrison izjavio je da će odluku o tome hoće li najboljem teniseru svijeta Novaku Ðokoviću biti uskraćena viza za Australiju donijeti ministar za imigracije Alex Hawke, prenosi Tanjug.

Prethodno je objavljeno da Morrison, nakon redovne sjednice vlade, neće govoriti o statusu Ðokovića.

“To je pitanje za ministra Hawkea i on će o tome odlučiti”, rekao je kratko Morrison na konferenciji za novinare, te dodao kako ne želi ništa više komentirati u vezi Ðokovića.

Australijski mediji kasnije su javili da ministar Hawke ni danas neće donijeti odluku o tome hoće li ukinuti vizu Novaku Ðokoviću, pa se dilema oko njegovog nastupa na prvom Grand Slamu sezone i dalje nastavlja.

Žrijebom odlučeno: Đoković protiv Kecmanovića

Organizatori Australian Opena pomjerili su i glavni žrijeb, očekujući da bi Morrison mogao reći nešto o konačnom statusu Ðokovića, ali se to nije dogodilo.

Žrijebom je odlučeno da Đoković, kao prvi nositelj, u prvom kolu igra protiv zemljaka Miomira Kecmanovića.

Ukoliko se Đokoviću uskrati viza, na njegovo mjesto doći će teniser sa specijalnom pozivnicom (wild card), javljaju australijski mediji.

I dalje se ne zna kada će se i hoće li se ministar Hawke oglasiti o statusu Novaka Ðokovića.

Izvor: Agencije