Usik i njegov tim žele revanš protiv Joshue u Kijevu

Meč u kojem je Usik postao novi svjetski prvak u teškoj kategoriji po WBA, IBF, WBO i IBO verziji održao se u Londonu, na stadionu Tottenhama.

Sve je izvjesnije kako bi se repriza boksačkog meča Usika i Joshue mogla dogoditi u februaru ili martu iduće godine (EPA)

Sve je izvjesnije kako bi se repriza boksačkog meča Usika i Joshue mogla dogoditi u februaru ili martu iduće godine, prenosi Hina.

Oleksandr Krasjuk, promotor ukrajinskog boksača Oleksandra Usika koji je slavio u tom dvoboju, na konferenciji za novinare u Kijevu potvrdio je takvo što.

„Slažemo se s opcijom da se uzvratni dvoboj održi u februaru ili martu iduće godine, ali imamo drugih ideja oko mjesta održavanja tog meča“.

Ukrajinac želi revanš na ‘domaćem terenu’

Meč u kojem je Usik postao novi svjetski prvak u teškoj kategoriji po WBA, IBF, WBO i IBO verziji održao se u Londonu, na stadionu Tottenhama, a iz tima poraženog Joshue već se moglo osluhnuti kako bi željeli i da se taj revanš održi negdje na britanskom tlu. No, Krasjuk je na tu temu rekao:

„Oni žele revanš u Velikoj Britaniji, ali mi ga želimo ovdje, u Kijevu. Većinu svojih profesionalnih pobjeda Usik je proslavljao u inozemstvu. Sada bi želio pobijediti doma, pred svojim navijačima“.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada