Raducanu dobila pozivnicu za turnir u Indian Wellsu

Emma Raducanu je iznenađujuće pobijedila na posljednjem ‘grand slam’ turniru u sezoni, onom u New Yorku, kada je u finalu savladala Kanađanku Leylah Fernandez.

Osamnaestogodišnja Britanka debitirat će na turniru koji je proglašen 'petim grand slamom' u svijetu tenisa (EPA)

Pobjednica US Opena, Britanka Emma Raducanu dobila je posebnu pozivnicu (wild card) za sudjelovanje na turniru WTA 1000 u Indian Wellsu, javlja francuska novinska agencija AFP.

Raducanu je iznenađujuće pobijedila na posljednjem grand slam turniru u sezoni kada je u finalu svladala Kanađanku Leylah Fernandez, također tinejdžerku.

Osamnaestogodišnja Britanka debitirat će na turniru koji je proglašen “petim grand slamom” u svijetu tenisa.

Raducanu se tek u lipnju prvi put plasirala na najbolje rangirane turnire, a eliminirana je u četvrtom kolu na Wimbledonu.

Nastup otkazale Barty, Osaka, Williams…

Organizatori su u priopćenju za javnost naveli da će preostali dobitnici posebnih pozivnica biti otkriveni sljedećih dana.

Glavni turnir u Indian Wellsu će početi idući tjedan. Jedan od najvećih svjetskih turnira trebao bi biti na rasporedu u ožujku ove godine, ali su ga organizatori zbog pogoršane situacije s pandemijom odgodili za listopad.

Uoči turnira, nastup su otkazale prva tenisačica svijeta, Australka Ashleigh Barty, Japanka Naomi Osaka i Amerikanka Serena Williams.

Izvor: Agencije