UEFA odustala od tužbe protiv Reala, Barcelone i Juventusa

Evropski nogometni savez odustao je od tužbe protiv madridskog Reala, Barcelone i Juventusa, tri kluba koja su još vezana za projekt evropske Superlige.

Iz UEFA-e su poručili da su spremni ponovno pokrenuti sudski proces, ako bi se klubovi ponovno aktivirali i pokušali pokrenuti Super ligu (EPA)

Evropski nogometni savez (UEFA) odustao je od tužbe protiv madridskog Reala, Barcelone i Juventusa, tri kluba koja su još vezana za projekt evropske Superlige.

Madridski sud je prošle sedmice presudio da UEFA mora obustaviti postupak protiv spomenuta tri kluba, a krovna evropska nogometna organizacija je u ponedjeljak to odlučila učiniti, prenosi Hina.

Poništenje tužbe

“Nakon zastoja u procesu protiv Barcelone, Juventusa i Real Madrida, povezanog s mogućim kršenjem UEFA-inih pravilnika u svezi s takozvanom ‘Superligom’, UEFA-ino žalbeno tijelo je poništilo tužbu, kao da ona nikada nije ni pokrenuta”, stoji u službenom saopćenju Europskog nogometnog saveza, čiji su čelnici procijenili da bi insistiranje na nastavku sudskog procesa bilo kontraproduktivno.

No, iz UEFA-e su poručili da su spremni ponovno pokrenuti sudski proces, ako bi se klubovi ponovno aktivirali i pokušali pokrenuti Superligu.

Izvor: Agencije