NHL očekuje da će gotovo sve dvorane biti pune

Jedino Vancouver Canucks namjeravaju dozvoliti prodaju 50 posto kapaciteta svoje dvorane, a Montreal Canadiens planiraju otvoriti 33 posto kapaciteta u novoj sezoni.

Očekuje se da će 98 posto igrača biti potpuno cijepljeni protiv COVID-a 19 do otvaranja sezone 12. oktobra (Reuters)

Vodstvo NHL-a vjeruje kako će 30 od 32 momčadi imati puni kapacitet dvorana u sezoni koja dolazi, a jedine dvije hokejaške momčadi koje neće dozvoliti sell out su kanadski klubovi Vancouver Canucks i Montreal Canadiens, javlja Reuters.

Prema internom dokumentu, podijeljenom momčadima koje se natječu u američko-kanadskoj hokejaškoj ligi, vodstvo NHL-a vjeruje da će 30 od 32 momčadi imati rasprodane dvorane.

Vancouver Canucks bi mogao dozvoliti prodaju 50 posto kapaciteta Rogers Arene, koja inače prima 18.910 gledatelja, dok Montreal Canadiens planira otvoriti 33 posto od 21.302 mjesta u Bell Centru.

Dokazi o cijepljenju

Osim projekcija broja gledatelja, u dopisu lige navodno su opisane i predviđene smjernice vezane za cijepljenje za sve franšize.

Deset klubova planira zahtijevati od navijača dokaz o cijepljenju, a to su Buffalo Sabres, Calgary Flames, Montreal Canadiens, New York Rangers, Ottawa Senators, San Jose Sharks, Seattle Kraken, Toronto Maple Leafs, Canucks i Winnipeg Jets.

Gledatelji koji će prisustvovati utakmicama Anaheim Ducksa, Boston Bruinsa, Chicago Blackhawksa, Edmonton Oilersa, Los Angeles Kingsa, Nashville Predatorsa, New York Islandersa i St. Louis Bluesa će morati pokazati dokaz o cijepljenju ili dokaz o negativnom testu na COVID-19.

Preostalih 14 klubova (Arizona Coyotes, Carolina Hurricanes, Colorado Avalanche, Columbus Blue Jackets, Dallas Stars, Detroit Red Wings, Florida Panthers, Minnesota Wild, New Jersey Devils, Philadelphia Flyers, Pittsburgh Penguins, Tampa Bay Lightning, Vegas Golden Knights i Washington Capitals) neće zahtijevati od navijača pokazivanje potvrde o cijepljenju ili negativne testove na COVID, iako bi neki klubovi mogli promijeniti svoje odluke do početka sezone.

Osim toga, 11 od 32 franšize NHL-a neće zahtijevati od obožavatelji nošenje maske, dok će Ducksi to tražiti samo od navijača koji nisu cijepljeni.

Upozorenja ljekara

“S jedne strane, naš zdravstveni sustav je u potpunoj krizi i uskoro će se raspasti, ali u isto vrijeme život se pretvara da ide normalno”, rekao je dr. Noel Gibney za Global News u Alberti.

Drugi liječnik, Shazma Mithani iz Edmontona, nazvao je prepune arene “strašnom idejom”.

“Bismo li zaista trebali imati tisuće i tisuće ljudi u zatvorenom prostoru koji viču i piju pivo kad je naš zdravstveni sustav na rubu kolapsa”, upitao je Mithani, prenosi Hina.

Što se tiče igrača, prošli tjedan zamjenik povjerenika NHL-a Bill Daly rekao je za nekoliko medija da će 98 posto igrača biti potpuno cijepljeni protiv COVID-a 19 do otvaranja sezone 12. listopada.

Izvor: Agencije