Rio de Janeiro želi Svjetsko nogometno klupsko prvenstvo

Japan je nedavno odustao od organizacije Svjetskog klupskog prvenstva, koje se treba održati krajem godine, zbog ograničenja vezanih za zdravstvenu situaciju.

Gradska administracija već je kontaktirala Brazilski nogometni savez i druge odgovorne

Rio de Janeiro želi organizirati Svjetsko nogometno klupsko prvenstvo nakon odustajanja Japana koji je trebao bit domaćin tog natjecanja u prosincu, javlja AFP.

“Radimo na tome. To je želja Rija, s obzirom da je Japan odustao. Bilo bi vrlo zanimljivo to natjecanje dovesti u Rio”, izjavio je gradonačelnik Eduardo Paes.

Prema njegovim riječima, gradska administracija već je kontaktirala Brazilski nogometni savez i druge odgovorne kako bi ostvario tu želju.

“Postoje veze, kontakti s FIFA-om. No nije jednostavno jer čini se da postoji volja da se to natjecanje organizira u Aziji”, dodao je Paes.

Japan odustao zbog zdravstvene situacije

Japan je nedavno objavio da odustaje od organizacije Svjetskog klupskog prvenstva u prosincu zbog ograničenja vezanih za zdravstvenu situaciju.

FIFA još nije donijela odluku ni o novom datumu natjecanja koje bi se onda moglo održati sljedeće godine.

Japan je već bio domaćin Svjetskom klupskom prvenstvu 2016. i Japanski nogometni savez je to želio organizirati i ove godine kako bi obilježio svoju stotu obljetnicu.

Izdanje 2020. godine, prebačeno na veljaču 2021. zbog pandemije, osvojio je minhenski Bayern, podsjeća Hina.

Izvor: Agencije