Eurobasket 2025 vjerovatno u šest država

Domaćini Eurobasketa za četiri godine trebali bi biti Kipar, Finska, Mađarska, Latvija, Rusija i Ukrajina.

Format sa više domaćina, koji smo uveli 2015. godine, pokazao se kao veoma uspješan, poručila je FIBA Europe (EPA)

Šest europskih država – Kipar, Finska, Mađarska, Latvija, Rusija i Ukrajina – podnijele su zajedničku kandidaturu za domaćinstvo ​​Eurobasketa 2025, objavljeno je stranicama FIBA Europe, prenosi Hina.

Za 42. izdanje europskog prvenstva, koje bi se trebalo održati u rujnu 2025. godine, kandidaturu za grupnu, ali i završnu fazu natjecanja podnijele su Latvija, Mađarska, Rusija i Ukrajina, dok su Kipar i Finska u međuvremenu podnijeli kandidature samo za organizaciju grupne faze.

Finska je bila jedna od četiri zemlje koje su ugostile Eurobasket 2017. godine, dok je Latvija bila domaćin grupne faze izdanja natjecanja 2015. godine.

Novi format od 2015. godine

Mađarska i Ukrajina također su ranije pokazale interes za organizaciju ovog događaja, ali još nisu bili domaćini vrhunskog europskog košarkaškog natjecanja.

“Zadovoljni smo što vidimo tako snažnu želju među našim nacionalnim savezima da ponovno organiziraju Eurobasket. Format za više domaćina, koji smo uveli 2015. godine, pokazao se vrlo uspješnim i nije samo pomogao da Eurobasket raste kao natjecanje već je potaknuo razvoj sporta diljem kontinenta”, rekao je Kamil Novak, izvršni direktor FIBA Europe.

Po četiri države kao domaćini

Odluka o domaćinu bit će donesena na FIBA-inom proljetnom sastanku naredne godine.

Naredno europsko košarkaško prvenstvo bit će održano od 1. do 18. rujna 2022. godine u Češkoj, Gruziji, Njemačkoj i Italiji.

Prije četiri godine, domaćini Eurobasketa bili su Finska, Izrael, Rumunjska i Turska.

Dvije godine ranije najbolje košarkaše Europe ugostili su Hrvatska, Francuska, Njemačka i Latvija.

Izvor: Agencije

Povezane

Junaci iz drugog plana donijeli su Sloveniji zlato na Eurobasketu u odsustvu najboljih igrača.

Published On 18 Sep 2017
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO