FIFA odlučna u namjeri da promijeni format svjetskog prvenstva

Glavna tema zasjedanja bit će prijedlog asocijacije FIFA da se svjetska prvenstva održavaju svake dvije godine, umjesto četiri kao do sada.

UEFA i CONMEBOL su zaprijetili bojkotom dodatnih turnira (EPA)

FIFA je pozvala vodeće nogometne saveze i organizacije na sastanak krajem rujna kako bi se razgovaralo o međunarodnom kalendaru natjecanja, uključujući i prijedlog da se Svjetsko nogometno prvenstvo održava svake dvije godine, prenosi Hina.

Poziv za online sastanak 30. rujna primili su nogometni savezi, predstavnici nogometaša, klubova, liga, konfederacija, UEFA-e te Sindikat profesionalnih nogometaša (FIFpro), prenosi Sky Sport.

Glavna tema zasjedanja bit će prijedlog FIFA-e da se svjetska prvenstva održavaju svake dvije godine, umjesto četiri kao do sada.

Evropska i južnoamerička asocijacija protiv prijedloga

“Postoji širok konsenzus u nogometnom svijetu da se međunarodni kalendar natjecanja reformira i poboljša. Ovo je jedna od nekoliko mogućnosti da se uspostavi konstruktivna i otvorena rasprava na svjetskoj i regionalnoj razini”, navodi se u priopćenju FIFA-e objavljenom na njenim službenim stranicama.

UEFA i Južnoamerička nogometna konfederacija CONMEBOL se protive prijedlogu i čak su zaprijetili bojkotom dodatnih turnira, dok su Azijska nogometna konfederacija i CONCACAF (Konfederacija Sjeverne i Centralne Amerike i Kariba) podržali prijedlog promjene formata Svjetskog prvenstva.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada