Nastavak dominacije meksičkih klubova u Ligi prvaka

Meksiko će i 16. godinu uzastopno imati pobjednika u Ligi prvaka asocijacije CONCACAF, a u finalu igraju Monterrey i America.

America je dva puta s 2:0 bila bolja od američkog kluba Philadelphia Union (EPA)

Meksički klubovi nastavili su dominaciju u nogometnoj Ligi prvaka asocijacije CONCACAF, a u finalu će igrati Monterrey i America, javlja Reuters.

Meksiko će tako i 16. godinu uzastopno imati pobjednika najprestižnijeg natjecanja nogometne asocijacije koja okuplja nacionalne saveze Sjeverne i Srednje Amerike te Kariba (Confederation of North, Central America and Caribbean Association Football, CONCACAF).

America ima sedam naslova

Monterrey je finale izborio s dvije pobjede protiv također meksičkog Cruz Azula (1:0 i 4:1), dok je America, klub iz meksičke prijestolnice, bila bolja od američkog kluba Philadelphia Union (bilo je dva puta po 2:0).

America je rekorder sa sedam naslova, Cruz Azul je slavio šest, Pachuca pet, a Monterrey četiri puta. Najbolji klub koji ne dolazi iz Meksika je kostarikanska Saprissa sa tri naslova.

Finale je 28. listopada u Guadalupeu.

Izvor: Agencije

Povezane

U Ligi prvaka Srednje i Sjeverne Amerike, do polufinala su došla tri meksička i jedan klub iz Kostarike. Nakon prvih utakmica ništa još nije poznato, jer su obje utakmice završene identičnim rezultatom, 1:0.

Published On 02 Apr 2014
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO