Kek ostaje selektor Slovenije do 2024. godine

Nakon posljednjeg poraza u kvalifikacijama za SP, slovenska javnost je počela sumnjati u Keka te se po prvi puta glasno govorilo o njegovoj smjeni.

Nema nikakvog nepovjerenja u Keka, poručuju iz Nogometnog saveza Slovenije (EPA)

Premda je Matjaž Kek bio spreman otići s pozicije selektora nogometne reprezentacije Slovenije, čelni ljudi slovenskog nogometa imaju povjerenje u 60-godišnjeg trenera, prenosi agencija Hina pozivajući se na STA.

Radenko Mijatović, predsjednik Nogometnog saveza Slovenije, tako je za slovenske medije izjavio da „nema nikakvog nepovjerenja u Keka“.

„Selektor je potpisao ugovor do kraja kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo, ali smo u načelu dogovorili još jedan ciklus, do 2024. godine. Znači, za idući nastup u Ligi nacija kao i kvalifikacijski ciklus za Evropsko prvenstvo“, dodao je Mijatović.

Porazi u kvalifikacijama

Nakon posljednjeg poraza Slovenije u kvalifikacijama za SP, u Splitu protiv Hrvatske (0:3), slovenska javnost je počela sumnjati u Keka te se po prvi puta glasno govorilo o njegovoj smjeni.

Ni prije tog susreta Slovenija nije briljirala. Zadovoljila je jedino na startu ciklusa kada je na domaćem terenu savladala Hrvatsku 1:0, a potom su zaredali porazi kod Rusije (1:2) i Kipra (0:1), domaći remi protiv Slovačke (1:1), teška pobjeda na domaćem terenu protiv Malte (1:0) te poraz u Splitu.

U kvalifikacijskoj grupi H Slovenija je četvrta na tabeli sa sedam bodova. Hrvatska i Rusija imaju po 13, a Slovačka devet.

Izvor: Agencije