Raspored

Svjetskog prvenstva

Preminuo Dušan Ivković, legenda evropske košarke

Sa reprezentacijom je osvojio tri evropska zlata i jedno srebro, jedno svjetsko zlato, srebro na Olimpijskim igrama i zlato na Univerzijadi.

Trenersku karijeru završio je 2016. godine (EPA)

Legendarni košarkaški trener iz Srbije Dušan Duda Ivković preminuo je danas u 78. godini, prenosi agencija Tanjug.

„U šest časova i 50 minuta Dušan je preminuo u bolnici u Beogradu od posledica vode u plućima i herpesa“, rekao je prvi čovjek Radničkog sa Crvenog krsta Goran Kalinić za Sport klub, navodi agencija iz Srbije.

Ivković je rođen u Beogradu 29. oktobra 1943. godine i bio je jedan od najuspješnijih evropskih trenera svih vremena.

Sa reprezentacijom Jugoslavije je osvajao medalje na Evropskim prvenstvima u Zagrebu 1989., Rimu 1991. i Atini 1995. kada je ta selekcija igrala pod imenom SR Jugoslavija.

Brojne medalje i titule

Bio je i selektor košarkaške reprezentacije Srbije od 2008. do 2013. godine, u tom periodu je osvojio srebro na Evropskom prvenstvu i bio je četvrti na Svjetskom prvenstvu 2010.

Trenersku karijeru završio je 2016. godine.

Kao trener je vodio Partizan, Aris, Radnički Beograd, Šibenik, Vojvodinu, PAOK, Panionis, Olympiakos, AEK, CSKA, Dinamo Moskva i Anadolu Efes.

Sa reprezentacijom je osvojio tri evropska zlata i jedno srebro, jedno svjetsko zlato, srebro na Olimpijskim igrama i zlato na Univerzijadi. Na klupskom nivou osvajao je Euroligu, Kup Radivoja Koraća, Kup Rajmonda Saporte, ULEB Kup, te bio klupski prvak Jugoslavije, Grčke i Rusije.

Izvor: Agencije