Video: Messi u suzama, nije zamišljao odlazak iz Barcelone

‘Pokušao sam biti ponizan i odnositi se s poštovanjem i nadam se da će to ostati od mene kada odem iz kluba’, izjavio je Messi na konferenciji za novinare.

Lionel Messi je u nedjelju na konferenciji za novinare u suzama potvrdio svoj odlazak iz Barcelone nakon što je klub par dana ranije objavio da si više ne može priuštiti plaćanje Argentinca, a da pritom ne ugrozi vlastitu budućnost.

“Pokušao sam biti ponizan i odnositi se s poštovanjem i nadam se da će to ostati od mene kada odem iz kluba”, izjavio je Messi na konferenciji za novinare dok su se stotine navijača, od kojih je većina nosila njegov dres s brojem 10, okupile ispred Barcinog stadiona Camp Nou, piše Hina.

Messi je rekao da nikada nije “zamišljao” da će morati napustiti Barcelonu u kojoj je proveo više od 20 godina.

“Nikada nisam zamišljao oproštaj jer je istina da o tome nisam nikada razmišljao. Volio bih to napraviti s navijačima, na terenu”, dodao je.

Nije otkrio koji su mu trenutni planovi za budućnost, ali je francuski “L'Equipe” u petak objavio da je spreman pridružiti se PSG-u nakon što je trener pariškog kluba Mauricio Pochettino novinarima kazao da je argentinski nogometaš “opcija”.

‘Nisam još ništa potpisao’

“To je mogućnost, ali nisam ništa potpisao ni sa kim”, dodao je 34-godišnji Messi koji je u 21 godinu koliko je proveo u Barceloni postao njen najbolji strijelac svih vremena sa 682 golova.

“Kada je objavljeno saopštenje o mom odlasku, primio sam više poziva zainteresiranih klubova. Trenutno ništa nije odlučeno, ali pregovaramo”, nadovezao se.

Prema pisanju dnevnika “Le Parisien” PSG bi s Argentincem mogao potpisati ugovor na tri godine  uz “godišnju platu od 40 milijuna eura”.

List također navodi da bi Messi mogao potpisati ugovor na dvije sezone uz opciju produženja na još jednu.

“L'Equipe” navodi i da će Messi već u nedjelju otputovati za Pariz kako bi ili odmah večeras ili sutra ujutro obavio liječnički pregled u PSG-u.

(Video: Reuters, Barca TV)

Izvor: Agencije

Povezane

Iako su nedavno Messi i Barcelona postigli dogovor o produžetku saradnje, do potpisa novog ugovora nije došlo zbog “ekonomskih i strukturalnih prepreka”.

Published On 05 Aug 2021
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO