City doveo Grealisha u najvećem transferu u historiji engleskog nogometa

Jack Grealish je u Manchester City stigao iz Aston Ville, uz rekordno obeštećenje od gotovo 118 miliona eura.

"City ima najbolju ekipu u zemlji, a vodi ju menadžer kojeg se smatra najboljim na svijetu. Stoga je dolazak ovdje ispunjenje sna", rekao je Grealish (Reuters)

Engleski nogometni reprezentativac, 25. godišnji Jack Grealish, novi je igrač Manchester Cityja i potpisao je ugovor na šest godina, saopštio je klub.

Grealish je u Manchester City stigao iz Aston Ville, uz rekordno obeštećenje od 100 miliona funti (približno 118 miliona eura), što je najveći transfer u historiji engleskog nogometa, piše Tanjug.

Prethodni rekord držao je Manchester United, koji je za dolazak Francuza Paula Pogbe iz Juventusa izdvojio nešto više od 93 miliona funti, odnosno 109 miliona eura.

City želi i Harryja Kanea

“City ima najbolju ekipu u zemlji, a vodi ju menadžer kojeg se smatra najboljim na svijetu. Stoga je dolazak ovdje ispunjenje sna”, rekao je Grealish, prenosi Hina.

Osim Grealisha, City u svoje redove želi dovesti i kapitena engleske reprezentacije i Tottenham Hotspura Harryja Kanea, a u njegovom slučaju odšteta bi bila i veća od 100 milijuna funti.

Izvor: Agencije